Prave bazen, merkaju sklonište

PIROT –  Izgradnja zatvorenog bazena  koja je počela pre tačno godinu dana odvija se planiranom dinamikom I prema najavi gradskih čelnika biće završen do kraja 2012.godine. Branislav Kostić,  zamenik predsednika opštine pored ovog najavljuje još nekoliko projekata koji će se finansirati iz republičkog buđžeta I fondova EU.

Radovi  na unutrašnjim instalacijama objaketa gde će bti napravljen bazen  lepo napreduju  a uskoro se očekuje montiranje krovnog pokrivača. Bazen se gradi u okviru programa podrške građevinskoj operativi čiju izgradnju finansiraju Vlada Srbije i lokalna samouprava. Vrednost izgradnje je oko četiri miliona evra.

Prema rečima Kostića, za novi poziv prekogranične saradnje Srbije i Bugarske pripremljeno je 7 projekta, a sa kojima će se konkurisati biće poznato uskoro. Rok za podnošenje predloga projekata je 20. februar.  Kostić kaže da je JP „Skloništa Srbije“ raspisalo tender za izvodjača radova na izgradnji skloništa u dvorištu OŠ Vuk Karadžić’’ u Pirotu.

– Tender je otvoren do 16. februara. U toku je i  procedura dorade projekta dečijeg vrtića u selu Belo Polje. Projekat će biti finansiran sredstvima NIP-a, a cilj je da se zgrada završi do početka nove školske godine. U toku su i pripreme za realizaciju projekta inkluzivnog parka u naselju ‘’Centrala’’ u Pirotu, nabraja Kostić.