Zbog snega četiri dana čekali sahranu

KURŠUMLIJA – Posle 24 časa mukotrpnog rada mehanizacija kuršumlijskog komunalnog preduzeća i još nekoliko privatnih preduzeća uspela je da očisti put u dužini od tri kilometara od kuće porodice Radosavljević u planinskom selu Sagonjevo do seoskog groblja kako bi se sahranila Milica Radosavljević (85). Starica je preminula još u sredu, ali zbog snežnih nanosa koji su visine do dva metara, sve do subote bila je u porodičnoj kući, jer nikako nisu mogli da se probiju do groblja.

„Ulta“ koja je angažovana, na svaka dva metara je stajala i sa obe strane puta izbacivala sneg. Čišćenje ova tri kilometara trajalo je više od 24 sata, od četvrtka, do kasnih večernjih sati u petak. Ovo selo, koje je na hiljadu metara nadmorske visine, na obroncima Kopaonika, teško je prohodno i leti, posebno u ovom periodu, kada napada sneg.

Zamenik predsednika kuršumlijske opštine Dejan Milošević kaže da im se za pomoć obratio sin preminule Milutin i da su oni odmah reagovali.

– U isto vreme kada smo pokušavali da očistimo taj put, na suprotnoj strani naše opštine u selu Svinjište koje je na obroncima Radana čistio se i put do kuće Jovice Raškovića, koji nam se takođe obratio za pomoć. Njegovo trogodišnje dete nekoliko dana je imalo povišenu temperaturu, a zbog snežnih nanosa nisu mogli da dođu do Kuršumlije koja je od njih udaljena 45 kilometara i potraže pomoć lekara. Očistili smo i taj deo i dovezli lekara do bolesnog mališana.