Prevrnuo se autobus, povređeno devetoro putnika

Jutros oko pet časova u saobraćajnoj nezgodi, u blizini sela Pločnik, teže i lakše povrede zadobilo je devetoro putnika koji su se nalazili u autobusu albanskog prevoznika, a koji je saobraćao iz pravca Niša ka Kosovu i Metohiji.

Za sada iz neutvrđenih razloga, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta, a očevici kažu da je prava sreća da niko nije nastradao, piše Blic.

Odmah po pozivu intervenisale su dve ekipe Hitne službe prokupačkog Doma zdravlja i jedna iz Kuršumlije i nakon ukazane prve pomoći na licu mesta, povređeni su transportovani na Odeljenje urgentne medicine bolnice „dr Aleksa Savić“ u Prokuplju gde je u toku dijagnostika težine povreda.

Prema nezvaničnim informacijama, sa teškim povredama su primljene tri osobe dok su kod ostalih konstatovane lakše telesne povrede.

Policija je obavila uviđaj koji će dati odgovor kako je došlo do ove nezgode, a za sada se pretpostavlja da je uzrok neprilagođena brzina stanju puta i uslovima saobraćaja, s obzirom na to da se nezgoda dogodila u ranim jutarnjim satima ne isključuje se i mogućnost da je šofer zaspao za volanom, prenosi Blic.