Privredne komore Pirota i Burgasa potpisale sporazum o saradnji

Predstavnici Privredne komore Pirot i Trgovinsko – industrijske komore Burgas iz Bugarske potpisali su danas sporazum o saradnji s ciljem jačanja konkurentnosti privrede, razmene iskustava i promocije razvoja trgovine i ekonomskih odnosa između Burgasa i Pirotskog okruga.

Sporazum je potpisan u Privrednoj komori Pirotra, odakle je saopšteno da su potpisnici predsednik Komore Burgas Canko Ivanov i predsednik Privrednog saveta grada Pirota Zoran Nikolić u ime Komore Pirot.

Pored rukovodstva Komore, delegaciju Burgasa činili su predstavnici privrednih organizacija u oblasti bezbednosti, građevinarstva, poljoprivrede i auto industrije, koji su se sastali sa predstavnicima kompanija srodnih delatnosti sa teritorije Pirotskog okruga i razmotrili mogućnosti saradnje.

Predsednik Komore Burgas Canko Ivanov izrazio je zadovoljstvo zbog spremnosti Komore Pirota da formalizuje saradnju između dve komore.

On je, navodi se, pokazao interesovanje za specifičnosti poslovanja komora u Srbiji i predložio prezentaciju pirotske komore u Burgasu, dok je Zoran Nikolić rekao da je ovo veoma značajno za saradnju privrede i blizine luke Burgas u Bugarskoj.

FOTO: Privredna komora Pirot