Proglašeno vanredno stanje u Babušnici

BABUŠNICA  – Zbog nevremena i velikog snega u ovoj opštini danas su na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije progasili vanredno stanje.Zamenik  predsednika opštine Babušnica Saša Stanković izjavio je da su  uputili i apel za pomoć državnim  organima,
“ Naša  opština ne raspolaže adekvatnom mehanizacijom za čišćenje snega koji je napadao od pola metra pa do dva metra u u pojedinim planinskim selima koja su na većoj  nadmorskoj visini od same Babušnice- rekao je  Stanković.

Prema  njegovim rečima, najugroženija  su  sela Vuči del, Jasenov del, Rakita, Našuškovica, Berin izvor, Crvena jabuka,  Berduj, Rakov dol, Leskovica, Radosin, Bogdanovac, Štrbovac i Vrelo,  ali da  ni ostala sela na području opštine nisu  u  boljoj  situaciji.
„Uputili smo apel za pomoć nadležnim organima Srbije. Tražimo pomoć Vlade Srbije,  Ministarstva odbrane i Mininstarstva unutrašnjih poslova,  Sektora za vanredne situacije. Tražimo pomoć za finansiranja goriva, ali pre svega obezbedjenja mehanizacije koja može da se probije do planinskih sela. Dobili smo informaciju  iz sela Vrelo da medicinska ekipa ne može da dodje da pruži lekarsku pomoć  jednoj bolesnoj starici, kazao je Stanković, dodajući da i polovina sela u opštini nema struju.

(kraj)