Protest pijačnih prodavaca

LESKOVAC – Pedesetak članova Udruženja pijačnih prodavaca protestovalo je danas ispred sedišta gradskog preduzeća „Pijaca“ zahtevajući od uprave da cene zakupa za februar samnji za 40, a ne za 10 odsto kako je dan ranije odlučeno.

Predsednica udruženja Dušica Ademovski rekla je da su prodavci u uslovima vanrednog stanja radili samo po nekoliko dana zbog niskih temperatura, a da su mnogi svoju robu bacili jer je izmrzla u magacinima i pijačnim tezgama.

„Tražimo umanjenje zakupa za 40 odsto kao što je to urađeno u Vranju i ne prihvatamo poređenja sa Nišom i Kragujevcem jer tamošnje pijace su zatvorene i imaju parno grejanje“, kazala je Ademovski.

Slobodan Marković, koji drži tri tezge na ulazu zelene pijace, rekao je da je tokom februara radio tri dana i da je bacio izmrzlu robu u vrednosti od 70 hiljada dinara.

Zamenik direktora „Pijace“ Ivan Stojanović rekao je „juGmedii“ da je Upravni odbor doneo odluku da dodatno smanji februarske račune za 20 odsto, ali samo za one zakupce tezgi koji zaostala dugovanja izmire do 25. marta ove godine.

On je kazao da mesečni zakup jedne tezge u zimskom periodu iznosi 3.600, a u letnjem 5.400 dinara, te da zaostala dugovanja zakupaca prema toj firmi iznose oko 34 miliona dinara.

(Kraj)