Protest radnika: Nemaju pare za nas, ali imaju za poplavljene u Albaniji i Japanu!

Desetak radnika ugašenih društvenih firmi protestovalo je ponovo danas ispred Gradske kuće Niš zbog neisplaćenih zaostalih zarada, pitajući zašto ih resorno ministartsvo 10 godina ignoriše i kako to da država Srbija ima novca za donacije Alabniji i Japanu a nema za njivove plate.

Predstavnik radnika Radoslav Spajić rekao je da nemaju nikakvu informaciju kada bi plate mogle da im budu isplaćene jer nikako ne mogu da dodju u kontakt sa gradskim rukovodstvom, te das u u Ministartvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja tražili pojašnjenje zbog čega protestuju.

Da li je moguće da se mi okupljamo ovde poslednjih deset godina zbog zaostalih plata, a da nam nadležni kažu da ne znaju zbog čega. To nije moguće„, rekao je Spajić.

On je kazao da u Ministarstvu za rad sigurno znaju razlog okupljanja nekadašnjih radnika s obzirom da su iz ministarstva u Niš proteklih godina stizali dopisi da bi isplata zaostalih plata dovela državu u bankrot.

Pitanje je kako država nije bankrotirala kad su isplaćene pare za Republiku Srpsku, za Srebrenicu, za poplave u Albaniji ili u Japanu„, upitao je Spajić.

Radnici, rekao je, nisu krivi što su im firme ugašene, već država, jer je ona donela Zakone o privatizaciji.

Nas ne interesuje to što su se vlasti menjale. Nas interesuje samo to što imamo izvršne sudske presude koje potvrdjuju da nam plate nisu isplaćene„, stakao je Spajić.

Zbog odbijanja države da im isplati plate radici iz Niša su se obratili za pomoć ambasadama Nemačke, Amerike, Rusije i Kine, kao i Evropskoj uniji.