Prvi sajam privrede jugoistočne Srbije od 18.do 21.aprila iduće godine

NIŠ – Savez udruženja privrednika i klastera jugoistočne Srbije, u saradnji sa Gradom Nišom, organizuje Prvi Sajam privrede jugoistočne Srbije od 18. do 21.04.2012. godine u hali Čair u Nišu, najavljeno je na zvaničnom sajtu grada Niša.

Savez je samostalni pravni subjekat osnovan kao nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija i kolektivna članica Unije poslodavaca Srbije.

Juna 2009. godine, privrednici jugoistoka Srbije su formirali Savez udruženja privrednika i klastera jugoistočne Srbije, sa ciljem objedinjavanja aktivnosti postojećih Udruženja privrednika i klastera, radi međusobnog povezivanja, zaštite interesa, unapređenja i osavremenjavanja pojedinačnog poslovanje svakog člana Saveza. Područje delovanja Saveza – Jugoistočna Srbija (Nišavski, Jablanički, Toplički, Pirotski, Pčinjski, Zaječarski i Borski okrug) a sedište  Saveza je u opštini Pantelej.
Iz svakog okruga imamo jedno Udruženje privrednika, klastera ili privrednika u svom sastavu. U upravnom odboru Saveza se nalaze i profesori sa Ekonomskog i Mašinskog fakulteta u Nišu, sa ciljem unapređenja i osavremenjavanja poslovanja privrede jugoistoka Srbije. 

Podršku Sajmu su do sada pored Grada Niša na čelu sa gradonačelnikom  Milošem Simonovićem dali Načelnik Nišavskog okruga  Aleksandar Cvetković, načelnik Zaječarskog okruga Dušan Ivanić, načelnik Pčinjskog okruga  Budimir Mihajlović, načelnik Pirotskog okruga mr  Goran Stamenović, načelnik Jablaničkog okruga Vladan Marinković, načelnik Borskog okruga Siniša Puljecović I gradonačelnik Vranja  Miroljub Stojčić