Pune ruke posla za notare u Nišu (ADRESE)

Foto: Arhiva juGmedie

Notari u Nišu, kao i u svim ostalim mestima u Srbiji, krenuli su juče da overavaju dokumenta građana što je, kao što se i očekivalo izazvalo gužve u javno-beležničkim kancelarijama.

Četiri javno-beležničke kancelarije, koliko ih ima u Nišu, samo u toku prepodnevan imale su po stotinak overa.

Notar Dragan Nikolić očekuje da će narednih dana javno-beležničke kancelarije imati mnogo više posla.

Notari u Nišu sigurno imati mnogo više posla, jer su gradjani proteklih dana žurili da sva potrebna dokumenta overe u sudu i opštinama.Očekujem da ćemo dnevno imati izmedju 150 i 200 overa„, rekao je Nikolić.

On je dodao da po važećem zakonu javno-beležničke kancelarije rade od devet do 17 časova.

Sve četiri kancelarije u Nišu imaju po sedam, osam saradnika koji imaju ovlašćenja da overavaju potpise, rukopise i prepise„, rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima Niš ima sam četiri javno-beležničke kancelarije jer posao nije tako isplativ da bi advokati prelazili u notare, a uz to zahteva i polaganje veoma zahtevnog ispita.
Imena i adrese javnih beležnika u Nišu su:

Danilo Dozet , ulica Svetozara Markovića 4/A,   Dragan Nikolić, ulica Borivoja Gojkovića 8,  Zorica Stojanović, ulica Vožda Karađorđa 14/1 i Aleta Stojanović,
Vojvode Mišića 58

Po zakonu koji je stupio na snagu 1. marta notari overavaju izmedju ostalog  dokumenta za upise u škole ili na fakultete, dokumentaciju potrebnu kod konkurisanja za posao ili za vađenje invalidske penzije.
Oni takodje overavaju saglasnosti roditelja za izvođenje deteta iz zemlje,  potvrde o isplati na osnovu kupoprodaje nepokretnosti,  punomoćja, ugovore o zakupu,  prepise diploma i raznih drugih dokumenata.

B. Ljubisavljević

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Građanin
02.03.2017. 19:13

A u Gradskoj upravi je svaki od overavača imao 150-200 overa dnevno. Stvarno svaki dan donese građanima neku radosnu novinu! Manje i sporije ali bez alternative i medijski samohvalisavo! Bravo državo naša inventivna!