Reorganizacija Zavoda za urbanizam

Gradsko veće Vranja prihvatilo je Nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o usklađivanju poslovanja JP “Zavod za urbanizam” sa Zakonom o javnim preduzećima, izjavila je danas na konferenciji za novinare portparol Gradskog veća Zorica Jović.

Prema njenim rečima, novi Zakon uslovio je i reorganizaciju ovog preduzeća, čiji će naziv ubuduće biti JP “Urbanizam i izgradnja grada Vranja”.

“U skladu sa tim Gradsko veće usvojilo je i izmene Nacrta Odluke o izmenama Odluke o osnivanju JKP “Parking servis” i JP “Vodovod”, od kojih se izuzimaju određene nadležnosti i  biće u delokrugu rada JP ”Urbanizam i izgradnja grada Vranja”. Takođe, usvojili smo i Nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o određivanju maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme, koji ostaje nepromenjen (1.199 lica), ali će se izvršiti preraspodela”, rekla je Jovićeva i dodala da će JP “Urbanizam i izgradnja grada Vranja” imati 25 radnika.

Većnici su usvojili i programe poslovanja javnih preduzeća za narednu godinu sa finansijskim planovima, koji će biti upućeni Skupštini grada na razmatranje.

Prihvaćen je Nacrt Odluke o uspostavljanju saradnje između Grada Vranja i opštine Brod u Republici Srpskoj, a usvojen je i Predlog Odluke o dodeli nagrada uspešnim studentima po kojoj će 30 najboljih visokoškolaca dobiti po 20.000 dinara, kao i tekst Javnog oglasa za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata udruženja u oblasti društvenog i humanitarnog rada od javnog interesa, za šta je izdvojeno 10 miliona dinara.