Revizor dao 28 preporuka za budžete Leskovca iz 2018.

U izveštaju o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja grada Leskovca, revizor je dao 28 preporuka, za koje šef Odeljenja za finansije Marija Milosavljević kaže da je reč o uobičajenim primedbama kod većine lokalnih samouprava u revizorskim nalazima.

Milosavljevićeva je danas obrazlagala ovaj izveštaj pred Gradskim većem, rekavši da te preporuke predstavljaju na neki način instrument za unapređenje rada lokalne samouprave.

„Kao, na primer, da se rashodni izdaci planiraju i evidentiraju na odgovarajućoj ekonomskoj klasifikaciji, da se knjiži na osnovu validnih dokumentacija, zatim, pravilno iskazati prihode i primanja, da se vode sve propisane poslovne knjige i uskladi stanje glavne knjige sa stanjem pomoćnih knjiga i osnovnih sredstava…“, naglasila je šefica za finansije.

Za ove nepravilnosti dat je rok za ispravku od 90 dana.

Gradski većnici usvojili su danas i plan nabavke za 2019,, odnosno, izmene i dopune, najpre zbog dobijenih sredstava na projektu, zatim tromesečne izveštaje o praćenju rada javnih i javno komunalnih preduzeća, što se prvi put radi budući da se ranije usvajao samo godišnji izveštaj.

Usvojen je i predlog odluke o javnom osvetljenju, zatim predlog o pokretanju postupka izrade Strategije održivog razvoja grada od 2020 do 2029.godine, te predlog odluke o izmenama i dopunama Programa razvoja Leskovca 2015-2020.godine.

Usvojen je i predlog da se raspiše konkurs za direktora JKP Grdelica, jer je sadašnjem istekao mandat, prihvaćena je ostavka predsednice komisije za izbor članaova tela za parćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana grada Brankice Stamenković i na njeno mesto imenovan Boban Ilić, bivši direktor Centra za socijalni rad, a usvojen je i predlog o formiranju stručnog tima za praćenje i kontrolisanje izvršenja ugovorenih obaveza na realizaciji projekta Jedinice za implementaciju projekta „Izgradnja centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Leskovca i proširenje kanalizacione mreže“.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

vaš komentar