RFZO: Bolja snabdevenost lekovima domova zdravlja

LESKOVAC/LEBANE – Domovi zdravlja u Leskovcu i Lebanu, čiji su računi u blokadi, ubuduće će se nesmetano snabdevati lekovima i plaćati svoje obaveze prema dobavljačima, po odluci Vlade Srbije.

U saopštenju filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Leskovcu navodi se da je reč o odluci Vlade Srbije od 25. juna ove godine.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 25. juna 2015.godine donela •
Zaključak 05 broj: 401-6964/2015 kojim je saglasna da izuzetno, u 2015.rodini,
Republički fond za zdravstveno osiguranje asignacijom izmiruje obaveze prema zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže zdravstvenih ustanova, kojima su blokirani podračuni a koje su sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje zaključile Ugovor o pružanju i finansiranju zdravstvene zaštite iz obaveznog zdravstvenog osiguranja za 2015.godinu.
U cilju ostvarivnja prava osiguranih lica na zdravstvenu zaštitu, a po
osnovu dospelih obaveza zdravstvenih ustanova prema poveriocima za isporučene lekove, medicinska sredstva, krv i labilne produkte od krvi, dijalizni materijal. ishranu bolesnika, energente i ostale troškove, koji se finansiraju iz sredstaa obaveznog zdravstveno osiruranj, prenos sredstava poveriocima zdravstvenih ustanova koje su u blokadi vršiće se putem asignacije na osnovu zaključenog Ugovora o asignaciji.
Na taj način stvoreni su uslovi da zdravstvene ustanove kojima je račun
blokiran budu snabdevene svim neophodnim lekovima, medicinskim sredstvima i drugim inputima koji su im potrebni u cilju pružanja zdravstvenih usluga iz Plana rada osiguranim licima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.
Napominjemo da se isplata plata, prevoza i drugih ličnih primanja za
_ zaposlene ugovorene radnike u zdravstvenim ustanovama kojima je račun blokiran obavlja nesmetano, u kontinuitetu, na osnovu prethodno donetog Zaključka Vlade Republike Srbije po kome je otvoren namenski račun za isplatu plata i drugih ličnih primanja koja se isplaćuju na teret sredstava zdravstvenog osiguranja.
Na području Filijale za Jablanički okrug sa sedištem u Leskovcu blokirani
su računi Domu zdravlja Leskovac i Domu zdravlja Lebane.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

9 komentara

 • Kad je rvoje hinio veleposjednika i posrijedstvom je zmigavaca snabdjevao LE ljeciljiste ljekovima iz svoje drogerije? Tko ne bu zalio kak rvoje za tim vrjemenom demokracije?

  • Rvoja simpatizira urednica kao kulturnog radnika te ne bi ona dala dopust da se tak o njemu po portalu raspričava. To on režira napade na sebe(nju je ubedil da je to okej), želi skinut sumLJu sa sebe a i dobro dodje da ga ne zaborave. Čovek je živa reklama. Sav je od propagande satkan. Kak je to bačena energija.

   • Svi u LE koji su radili u knjižari misle da su kulturni radnici. Smijeh, sladak.
    A ljekovi i drogerije? Kad se vrnu na scenu. Vratiće se žika na scenu i u snagu kad i rvoje, koji dan plus minus.

   • sestro brate baš ažuriraješ lik i djelo štovanog nam spisatelja da ćesto posumljam da si ti on. al se odmah sjetim da je on tak jedan dosadan njofra te da ne može nikak imati ni par postotaka tvoje zločudne lucidnosti

   • se rvackim praznim stolicama odusevljava
    podrzavamo se rvoje sa tobom

   • Sale nacionale, aj života ti nemoj vise da ni svaku tvoju aktivnos objavljujes živ ti majka, nikog ne enteresuje. Bgim drugi pisuje, a ne ti sam za svaki tvoj korak kud mrdneš, pa sve iz kontru nam ovde daješ ,,kritički osvrt na svoj lik i delo“. Okupi prijatelji pa se pofaljuj, batali ostali, čoveče. Ima valjda neki da ga je briga za tebe koje radiš, pardoniram, šta stvaraš u kulturi?

   • Cupi barvu za izrastak za cupi

 • Lovački kerovi su hitri, i skupi.
  Salonski su lepi, i skupi.
  Ovčari su privrženi,i skupi.
  Avlijaneri i mešanci su sinpatični, ne koštaju ništa, pokupe se sa ulice i oteraju ako ne slušaju.

  • Jok ja sam urlao na konferencijama da je vlast kriminalizovana, ja sam vredjao po flajerima 2006. opet vlast da su grupa kockara, ja sam pisao protiv vlasti i poredio je sa životinjskim carstvom, jer mi nisu dali da operiram lekovima iz zdravlja, a kad je na vlasti bila vlast koja mi je to dopušćala, e tada vlast jedino nije bila kriminalizovana, iako su svi posle zaglavili u tužilštvu.I nemojte više da ga vezujete za porodicu. Nju svako čuva sam, te tako i on. Stalno joj oprobava izdržljivost na napon kidanja malo sa prepiske, malo sa zabavu van kruga porodice, malo sa kompromitujućim radnjama finansijske, ljuibavne, alkoholne, prirode. Valjda se tako ponaša odgovoran roditelj koji zna da ga deca gledaju. Pun zid organi, pcovke, droga statusi, seksi šaptanja, pa posle muke da ubedi bližnje sledbenike da ne kače marihuana statusi. Lep primer daju, vrlo domaćinski. I tog posle treba neko da shvati ozbiljno i da ga sledi. Jedno jedino zanimanje nije ozbiljno uradio uživotu. A bavio se svim i svačim. Svašta je pokušao da bude. Ali nikad čovek. Čitam pa samo da pitam. Da li bi se iko ovako dugo bavio nekim sem čovek sam sa sobom? I ko je taj koji ne radi, nema porodičnih obaveza, da visi i o sebi govori? Samo on sam i niko drugi. Čak i taj što na druge adrese navodi, je on sam. Žalosno.

vaš komentar