RK Bela Palanka pevajući iz Prokuplja

U utakmici 13. kola Super B rukometne lige Istok-Zapad, ekipa Topličanina je u Prokuplju, u jednom od komšijskih derbija, ugostila ekipu Bele Palanke. Gosti su prikazali bolju igru i zasluženo pobedili 20:28 (8:14) i time zadržali dva boda prednosti u odnosu na leskovačku Dubočicu 54.

Oko 200 gledalaca u sportskoj hali dr Zoran Đinđić u Prokuplju, imalo je priliku da gleda dopadljivu igru u kojoj su prednjačili igrači Bele Palanke koji zasluženo nose bodove kući i sa puno entuzijazma i sportskog rivalstva očekuju derbi kola.

Bela Palanka počela je silovto i već u 8. minutu vodila sa 5:0 stavljajući do znanja domaćoj ekipi da će bodovi otići u Belu Palanku.

Ipak, borbeni domaći igrači, u 19.minutu stižu do 5:7 i jedino tada, može se reći, utakmica je mogla da postane neizvesna. Sve ostalo vreme, igrom i rezultatski, pitali su se gosti koji u 45. minutu stižu i do maksimalnih 10 golova prednosti 14:24.

U domaćoj ekipi, istakao se je Cvetković Ilija sa 8 pogodaka dok je najefikasniji kod gostiju bio Aleksandar Pavlović sa 9. Za igrača utakmice proglašen je golman Bele Palanke, Nikola Lazić. Utakmicu je sudio sudijski par Vasilijić (Niš)-Zdravković (Leskovac).

FOTO: FB RK Bela Palanka