Rok za zamenu isprava o oružju do 5. marta

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poziva građane koji u prethodne skoro četiri godine nisu podneli zahtev za zamenu isprava o oružju, da to što pre učine imajući u vidu da, u skladu sa Zakonom o oružju i municiji koji je počeo da se primenjuje 2016. godine, taj rok ističe 5. marta ove godine.

Zahtev se podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije prema mestu prebivališta, a svi zahtevi koji budu podneti do 5. marta biće uzeti u razmatranje uz mogućnost da, ukoliko je
dokumentacija nepotpuna, ona naknadno bude dopunjena.

„Ističemo da je novim Zakonom o republičkim administrativnim taksama koji je počeo da se primenjuje 14. decembra 2019. godine, iznos taksi za izdavanje oružnih listova duplo smanjen“, navode iz MUP-a.

Za izdavanje oružnog lista sa čipom, u koji se unose podaci o registrovanom oružju sa olučenim cevima, taksa od decembra prošle godine iznosi 2.800 dinara, dok je za oružje sa neolučenim cevima cena takse 1.330 dinara.

Policijska uprava u Nišu obaveštava građane da zahteve za preregistraciju oružja mogu podneti na šalterima Policijske uprave u Nišu u Ulici Nade Tomić broj 14 svakog radnog dana od 8 do 22 časa, kao i subotom i nedeljom od 8 do 16 časova

Takođe podsećamo da je rok za predaju zahteva 5.mart 2020. godine

Ministarstvo podseća da su građani koji imaju oružje sa ispravama izdatim po osnovu starog Zakona imali mogućnost da u prethodne četiri godine podnesu zahtev za izdavanje novih isprava i još jednom poziva građane, koji do danas to nisu
učinili, da zahtev podnesu do 5. marta.

Takođe, podsećaju i da je rok za zamenu isprava prvobitno važio do 5. marta 2019. godine, ali je produžen još godinu, kako bi građani imali dovoljno vremena da podnesu zahtev za nove isprave.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

5 komentara

  • Ma vratima kancelarije za poslove sa oružjem PU Leskovac ne piše ovako kako je navela Jugmedia. 12.02. ove godine je pisalo da, pored svih ostalih potrebnih dokumenata, taksa za izdavanje dozvole sa mikrokontroler čipom za oružje sa olučenim cevima (pištolji, revolveri) iznosi 4.020 dinara (toliko i u Pošti naplaćuju), dok za oružje sa neolučenim cevima (lovačke puške) iznosi 2. 550 dinara, plus taksa za izdavanje obrasca nove dozvole iznosi 600 dinara. Šta je od ovoga istina? Ili PU Leskovac ili Jugmedia?

  • A bre ko sta radi,vi samo pare trazite,prosle godine vam smetaju š, đ,na tablicama,aj menjaj tablice i saobracajnu,sad vam smetaju oruzani listovi,sledece godine ce ko zna sta,ne moze se tako doveka puniti buzet kaznama i nebuloznim izmisljotinama,nek ta drzava izadje na trzistu kapitala i zaradi pare a ne samo da otima od sopstvenih gradjana na izmisljene price

  • Najpre da kažem da ovako restriktivan zakon ne postoji u nijednoj zemlji u evropi,naravno mislim na zakon o oružju i municiji kako se već zove, ovde se manjkavost ili ne primena krivicnog zakona želi nadomestiti ovim zakonom pa se pored navodne preregistracije već registrovanog oružja gradjani sa najčistijim dosijeima već nekoliko godina razoružavaju,priča se da je jedan od razloga slepa poslušnost nekih smradova iz Eu a pogotovo engleza koji su istu već napustili i koji plasiraju famu da su Srbi najnaoružaniji narod(sto sigurno nije tačno) i koji sede u Mupu Srbije i kontrolišu primenu a uzgred smo od njih morali da kupimo i softvere za primenu ovog nakaradnog zakona, ovde mislim na legalno oružje.Država Srbija se u ovom slučaju toliko utripovala da se ponaša kao ,,,veći katolik od pape,,Hiljade komada što dugih što kratkih cevi pod nametima koji osiromašeni gradjani nemogu izdržati praktično se otima bez ikakvog valjanog razloga posle desetine godina od sticanja prava za posedovanje čime se brutalno krši i ustav zamlje,država ne prihvata da gradjanin sam proceni da li mu je ugrožena lična i bezbednost porodice kad je u pitanju oružje za ličnu bezbednost jer je jedino ona ovlašćena da štiti bezbednost gradjana ,sta reći nego sačuvaj me bože, previđajući fakat da najveći deo policije koja je za to zadužena zabole ona stvar za bezbednost gradjana jer nisu sposobni ni svoju da sačuvaju pa se tako gradjani teraju da se učlanjuju u neke streljačke klubove ne bi li zadržali svoje oruzje koje godinama poseduju jer je to kao jači razlog za posedovanje istog od onog za ličnu bezbednost a za dodatne troskove koga zabole.(stvorena je situacija da se svaki gradjanin koji hoce da zadrži pištolj bavi navodno streljaštvom i kao ide na takmicenja sto je čista budalaština)Ovim restriktivnim zakonom ko imalo ima mozga svakako se podstiče kriminal jer kriminalci se više neće plašiti da će im se neki naoružani pošteni gradjanin suprotsrtaviti već će morati da čeka policiju koja kad bude došla moze samo konstatovati ono najgore.Crno tržište oružja takodje će doživeti procvat a srpske fabrike uništenje.Svakom ko imalo poznaje problematiku jasno je da je procenat krivičnih dela učinjen legalnim oružjem neupiredivo ,neuporedivo manji od procenta krivičnih dela učinjenih oruzjem u nelegalnom posedu ali to niko ne želi da sluša bitno je razoružati pošteni narod i oteti im pare. Siguran sam da će najveći deo gradjana sa oružjem u legalnom posedu koji je ogorčen glasati protiv ove vlasti upravo zbog ove otimačine.

  • Da li mislite da se ubistva dešavaju sa legalni oružjem?

  • Cilj je da se vraćeno oružje proda preko privatnih izvoznika oružja, već poznatih javnosti. Oni koji legalizuju, već legalno oružje, moraju da plate oko 100 e. Zbog toga policija više nije „narodna“, sve akcije su nenarodne.

vaš komentar