Takmičenje Majstori roštilja „Dragi Gligorijević Bure“ 27. po redu održano je danas u Trgovinsko ugostiteljskoj školi u Leskovcu, na kojem su učestovale četiri ekipe, a najbolji majstor roštilja, odnosno sveukupni pobednik je Miljan Kocić iz Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu.
Majstori roštilja takmičili su se u pravljenju ćevapa, pljeskavice i modernoj varijanti jela od roštilja, odnosno po izboru, a predsednik žirija bio je poznati pakleni kuvar Saša Mišić.
„Ono što je presudno pri odlučivanju ko je najbolji, je sve ono što vidiš, mirišeš i što možeš da osetiš, to je jedan deo, šta je višak, kako radi, šta je ostalo iza njega, da li zna da radi, koja je receptura, tehnike koje primenjuje i na kraju aranžiranje spremljenog“, rekao je Saša Mišić.
Mišić ocenuje da pravih roštilj majtora ima sve manje i manje, a zanat se uči jako dugo, ali da je uticajniji deo praksa i na toj mapi Leskovac je u centru Balkana i tu je da širi i majstore roštilja i znanje.
Goste i takmičare pozdravila je pomoćnica gradonačelnika Kristina Vasiljković Leskovca koja je ovom prilikom izrazila zadovoljstvo što je gost i član žirija poznati kuvar Saša Mišić, koji će kako je rekla, svoje iskustvo i znanje danas podeliti sa mladim majstorima roštilja.
Sve goste i takmičare pozdravio je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i pitao Mišića šta misli o tome kako je opremljena školska kuhunja, na šta je on je odgovorio da je uredna, dobra i da ima skoro sve ono što joj je potrebno ,ali je primetio da joj samo fali jedna mašina za posebnu termičku obradu hrane.
Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!
A be….i Leci frizer ucestvovao!!!
A sasina tarifa je 2000e isto placena nasim novcem…to mu je minimalac…cuj placeni precednik zirija…