Saradnja bioskopa Kupina i SKC

NIŠ – Predstavnici novog niškog bioskopa Kupina i Studentskog kulturnog centra (SKC) Niš potpisali su Protokol o saradnji.

„Kao što smo i ranije najavljivali, nastavljamo da formiramo mrežu istitucija koje se bave kulturom. Saradnja sa SKC-om doneće nove programe i forme u bioskop. Planiramo da rezultat saradnje  budu filmovi i seminari, predstave i drugi zanimlivi programi , objasnio je Branko Krsmanović, vlasnik bioskopa.

Predstavnici SKC kazali su da će im ova saradnja pružiti mogućnost da svoje programe organizuju i na drugim mestima jer zgrada u kojoj su trenutno nije u potpunosti opremljena za sve njihove aktivnosti.

„ Povezivanjem otvaramo i neke nove mogućnosti koje će sigurno doprineti razvoju kulture na različitim poljima. Sigurni smo da će i program SKC-a dati novi dimenziju i boju bioskopu, rekao je Miša Jović, direktor SKC-a.

Rezultat saradnje Nišlije će moći da vide već početkom septembra, kada će u bioskopu biti organizovane predstave Akademskog pozorišta.

„Od septembra Kupina film kreće i sa svojim edukativnim programom, gde se počinje sa školama glume, muzike, baleta, filmske režije i produkcije i sve institucije sa kojima smo do sada potpisali protokole će biti uključene u ove edikativne programe. Ovi programi su planirani za decu osnovnih i srednjih škola, studente i sve zainteresovane za programe koje mi nudimo, izjavila je Vesna Lazić, PR bioskopa Kupina

Od narednog leta najavljuju i početak rada bioskopa na otvorenom, kada će biti organizovane projekcije filmova u dvorištu Banovine.

Bioskop Kupina je, za nepunih 6 meseci od kako je otvoren, potpisao protokole i ostvario uspešnu saradnju sa Dečijim centrom, Niškim kulturnim centrom i Regionalom privrednom komorom u Nišu.

(Kraj)