Savez za Srbiju: Prebijanje u Vranju, dokaz terora aktuelnog režima

Današnje brutalno prebijanje predsednika i potpredsednika Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju od strane četvorice aktivista Srpske napredne stranke, dokazuje da vlast, sve češćim i sve otvorenijim fizičkim obračunavanjem sa političkim neistomišljenicima, pokušava da teror i strah ustanovi kao legitimne metode vladanja, navodi se u saopštenju za javnost Saveza za Srbiju.

 Kako dalje navode iz Saveza za Srbiju, oni konstantno upozoravaju na sve vidljivije obrise “neofašističkog režima kojima se aktuelna vlast gotovo svakodnevno diči”.

Kada ne prete preko naslovnica svojih biltena, fzički nasrću na novinare,  „disciplinuju“ zaposlene po javnim preduzećima, onda šalju svoje odrede batinaša da se iživljavaju nad svima koji drugačije misle. Ovakva otvorena i sirova primena sile za cilj ima stvaranje sveopšteg straha, suspendovanje svih institucija i države i konačno porobljavanje građana. Savez za Srbiju protiv toga boriće se svim legitimnim sredstvima”, kaže se u saopštenju Saveza za Srbiju.

Oni zahtevaju od profesionalaca u nadležnim organima da ne pristanu na saučesništvo u prljavom planu vlasti da silu i batinu ozakoni kao sredstvo političke borbe, te da momentalno procesuiraju počinioce, ali i nalogodavce današnjeg prebijanja u Vranju.