VLAST U VRANJU Funkcioneri opozicije pretukli predsednika biračkog odbora

Načelnik Gradske uprave Vranja Dušan Aritonović optužio je danas predsednik Gradskog odbora Narodne stranke (NS) u tom gradu Ðorđa Ristića i odbornika NS Dragan Pavlović da su vređali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora i fizički napali i pretukli predsednika biračkog odbora Božidara Popovića.

Aritonovićevo saopštenje objavaio je dnevni list Informer i u njemu nema ni reči o otužbama NS da su upravo Đorđe Ristić i Dragan Pavlović dobili batine od, kako je prethodno saopšteno, četvorice pripadnika vladajuće SNS u Vranju.

Rukovodstvo grada Vranja, piše u saopštenju koje je objavio Informer, najoštrije osuđuje incident koji se odigrao na biračkom mestu broj 2 „Narodni univerzitet“, a povodom izbora za Nacionalne savete nacionalnih manjina.

Danas su se u Srbiji održavali izbori sa Savete nacionalnih manjina

U dvorištu ove ustanove predsednik odbora Narodne stranke u Vranju, Ðorđe Ristić i njihov odbornik Dragan Pavlović, bez ikakvog povoda su vređali, psovali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora, nazivavši ih Ciganima i Bugarima, i uz povike: “počistićemo vas kao što je Ðilas počistio Cigane u Belvilu“, fizički napali i pretukli predsednika biračkog odbora Popović Božidara, kome su pritom povredili ruku, nos, a po licu od siline udaraca naneli podlive“, naveo je Aritonović u saopštenju za Informer.

Smatramo ovakav način političke komunikacije, kaže se u saopštenju, apsolutno neprimerenim za današnje političke prilike i to predstavlja direktan fašistički akt koji Gradska uprava u Vranju najoštrije osuđuje i koji je u suprotnosti sa evropskim vrednostima kojima svi težimo. 

I u tom saopštenju se pozivaju nadležni državni organi da blagovremeno reaguju „i u okviru svojih nadležnosti preduzmu pod hitno sve neophodne radnje i postupke, u cilu utvrđuvanja činjeničnog stanja i kažnjavanja počinioca ovog sramnog dela, navodi se u saopštenju“.