Sedma Pihtijada u Niškoj Banji

NIŠ – Niška Banja će u petak i subotu biti domaćin tradicionalne, Sedme pihtijade. Kazani u kojima će se spremati pihtije biće poređani na na centralnom banjskom šetalištu, a posetioci će pored ovog specijaliteta moći da probaju i „vojnički“ pasulj, grejanu rakiju, kao i jela koja su pripremana za cara Konstantina.

Nadmetanje u pripremanju pihtija počeće u petak u 10 časova paljenjem vatri ispod kazana i predstavljanjem učesnika. Za 12 sati zakazano je svečano otvaranje manifestacije, a za 16 časova odlivanje pihtija iz kazana.

U subotu, 19. januara program će početi u podne degustacijom i podelom pihtija. Specijalni žiri će, kao i ranijih godina, na licu mesta odabrati najukusnije pihtije i proglasiti pobedničke ekipe.

Prvi put ove godine biće organizovano i nadmetanje pojedinaca u pripremanju pihtija. Kuvari amateri moći će da sa već pripremljenim pihtijama dođu na „Drugarsku večeru“ koja će biti organizovana u petak, od 19 časova na „Letnjoj pozornici“. Specijalni žiri će takođe na licu mesta odabrati pobednike u ovoj kategoriji.

Organizatori manifestacije Gradska opština Niška Banja, Kulturni centar Jelašnica i Savet građana Niške Banje najavili su da će pihtijadu i ove godine pratiti zanimljiv i bogat kulturno-umetnički program.

(Kraj)

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

vaš komentar