Šest miliona iz gradske kase za bolji rad Start-ap centra

Veće grada Niša odobrilo je danas isplatu šest miliona dinara iz budžeta grada  za promociju i  unaprednje rada Start-ap centra za inovativno preduzetništvo mladih koji se nalazi na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Zamenik načelnika Kancelarije za lokalni ekonomski  razvoj Ivan Petković istakao je da će projekat podizanja kapaciteta Start-ap centra trajati 18 meseci, s tim što će od ukupno predvidjenog iznosa,  2,4 miliona dinara biti isplaćeno ove godine, a naredne godine preostalih 3,6 miliona dinara.

Ta sredstva biće iskorišćena za promociju poziva za nove stanare, podizanje kvaliteta usluga centra, povećanje broja usluga koje centar pruža. Start-ap centar pruža stanarima, a reč je uglavnom o softverskim firmama,  savetodavne usluge iz oblasti menadžementa, privrednog prava i upravljanja firmom. Odobrena sredstva omogućiće dovodjenje većeg broja novih, kvalitetnih predavača“, rekao je Petković.

On je kazao da u Start-ap centru trenutno boravi šest firmi, a centar ima prostora za rad 15-tak firmi.

Petković je podsetio da je Start-ap centar otvoren septembra prošle godine i da predstavlja prelazni put do Naučno-tehnološkog parka čija gradnja treba da krene avgusta.