Šetalište se vraća u prvobitno stanje za dvadesetak dana

Od zgrade nekadašnje Direkcije do Skupštine grada Vranja, u toku su radovi na izgradnji toplovoda koji se postavlja kroz gornji deo šetališta,a prema rečima direktora Novog doma Gorana Petrovića, šetalište će biti vraćeno u prvobitno stanje za dvadesetak dana, jer se radovi, kako kaže, odvijaju utvrđenom dinamikom.

Radovi traju već desetak dana, a građanima je otežano kretanje tom ulicom pošto je taj deo ruiniran i neprohodan.

„Zadovoljan sam dosadašnjim radom i tempom. Dobili smo rok od 45 dana, ali mi ćemo u narednih dvadesetak dana da vratimo prvobitni izgled šetališta. Već smo počeli da vraćamo kocku, cevi su položene, tako da se postepeno sve sređuje. Želimo da ovaj posao završimo što pre i vratimo sve u prvobitno stanje na zadovoljstvo naših građana“, ističe Petrović.

Za sredu uveče, kaže, dogovoren je noćni rad na prelazu preko ulice prema zgradi Skupštine.

„Zaista se trudimo, žurimo, radimo i u trećoj smeni kako ne bi naši građani bili ni na koji način ugroženi na šetalištu“, kaže Petrović i napominje da je vrednost radova 24 miliona dinara.

On dodaje da je izgradnja toplovoda za potrebe zgrade Skupštine grada i sve one ustanove koje se nalaze sa desne strane, a koje će postavljanjem toplovoda biti priključene na centralno grejanje.

„Takođe, za potrebe zgrade Osnovnog i Višeg suda, Fonda PIO, kao i Osnovne škole Vuk Karadžić i Narodnog muzeja. Moramo prvo da postavimo toplovod, da bi kasnije i budući korisnici mogli da se priključe na ovaj sistem grejanja“, kaže Petrović za Jugmediu.

Podseća da je ovaj projekat započet pre par godina, i to od nekadašnje Robne kuće do početka Karađorđeve ulice.

„Sada smo pokrenuli ponovo ovaj posao u nameri da dođemo do Skupštine grada, kako je i planirano od početka. Za predstojeću grejnu sezonu, Gradska uprava biće priključena na sistem daljinskog grejanja, a kasnije i ostale ustanove i institucije“, najavljuje Petrović.

 

Ovaj sadržaj je deo projekta koji sufinansira grad Vranje . Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva