“Sevasta” koju ćete odmah upamtiti, potencijalni Milenin brend

Obećanje koje je sebi zadala Milena Đorđević iz Donjeg Vrtogoša kod Vranja, da će početkom ove godine ovdašnjem tržištu ponuditi rakiju iz svoje destilerije je ispunila. Naime, ona je rakiju pod imenom „Sevasta“ proizvedenu na tradicionalan način početkom ovog meseca ponudila svojim potencijalnim kupcima u originalnom pakovanju od 0,7, 0,5 i 0,25 litara, a od koje će pokušati da napravi i svoj brend.

Da napravi svoj brend imala je na umu kada je sa svojom porodicom birala naziv za svoju rakiju. Želeli su da to bude naziv koji će ljudi odmah upamtiti čim se spomene.

„Kada smo na internetu došli do grčke reči „Sevasta“ , što u prevodu znači „uzvišeni“ , a kojom se u Vizantiji označavala plemićka titula, znala sam da je to to“, priča Milena.

Prve probne količine rakije Đorđevići su već isporučili vlasnicima nekoliko restorana koji su zainteresovani da za svoje goste kupuju rakiju od nje.

„Svi oni su mojoj rakiji dali odličnu ocenu za kvalitet. To me i te kako raduje jer želim samo kvalitetom da se izborim za svoje mesto na tržištu i zato će sva rakija koja bude ispečena u mojoj destileriji ići na odležavanje od pet godina“, kaže Milena.

Dodaje da je njena porodica proteklih godina mnogo uložila u opremanje destilerije, a tokom ove zime su opremili i prostoriju za odležavanje rakije i već se spremaju za nabaku opreme za pakovanje svojih proizvoda i za još jedan novi kazan za pečenje rakije od 500 litara.

Uskoro će, kaže, napraviti dodatan prostor i za fermentaciju voća. Za to je zadužen njen suprug koji kada ima vremena mnoge poslove u ovom objektu odradi sam.

Početkom ove godine Đorđevići su svoju postojeću plantažu voća na kojoj imaju 6. 500 stabala proširili novim zasadom od 600 kvalitetnih stabala kruške viljamovke. Prilikom sadnje ovih sadnica potrudili su se da primene celokupnu agrotehniku kako bi od ovog voćnjaka u narednom periodu dobili plodove vrhunskog kvliteta od kojih će da peku najbolju rakiju.

Đorđevićima je kvalitet oduvek bio iznad kvantiteta kada su podizali svoje pređašnje zasade voća i zato su oduvek birali najbolje sorte kruške, jabuke i iljive koje će zasaditi na svom imanju, a od kojih će dobiti vrhunske prinose.

Pratite juGmediu na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

vaš komentar