Smenjen direktor niškog EI Holdinga zbog nenamenskog trošenja para

  NIŠ – Upravni odbor Holding korporacije „Elektronska industrija“ a.d. Niš u restrukturiranju razrešio je danas  dosadašnjeg generalnog direktora Miodraga Stamenkovića i za vršioca dužnosti generalnog direktora Korporacije imenovao Petrović Božidara, diplomiranog  mašinskog inžinjera i dosadašnjeg pomoćnika Stamenkovića za poslove logistike. 

–   Na osnovu podataka o  trošenju sredstava Korporacije u periodu od maja 2008. do novembra 2011.godine Upravni odbor je  ocenio bez stvarne potrebe i razloga, izvršen utrošak enormno velikih novčanih sredstava i to za svrhe, koji nisu u direktnoj funkciji procesa restrukturiranja, „oživljavanja“ proizvodnje i stavljanja u funkciju raspoloživih kapaciteta u Ei-Niš, već na dnevnice i službena putovanja,  prevoza i  reprezentaciju, stoji u saopštenju koje je danas popodne prosledio Milan Popović, predesednik Upravnog odbora. 

Upravni odbor smatra da je za ovakvo trošenje para direktno odgovoran generalni direktor Korporacije,  koji je inače, kao ovlašćeno lice i odobravao plaćanje svih tih troškova /potpisivao naloge za plaćanje. 

–   Generalni direktor iskazao nedopustivo nedomaćinski odnos prema novčanim sredstvima svih poreskih obveznika  dobijenim Korporaciji iz Budžeta Republike Srbije, a ne zarađenih sopstvenim radom  te da on više ne može uživati poverenje Upravnog odbora da i nadalje obavlja dužnost generalnog direktora.