„Sve smo to mi“ – hrabra predstava o vršnjačkom nasilju i nedostatku kulture

Članovi dramske sekice pri Domu kulture u Brestovcu, sastvljene od učenika OŠ,, Branko Radičević“ iz ovog mesta, s upsehom izvode svoju prvu predstave „ Sve smo to mi “ u kojoj se hrabrim dečačkim očima osuđuje vršnjačko nasilje, nedostatak kulture, znanja i umetnosti u današnjim vremenima.

Prva pripremljena predstava, autorke Milene Randjelović iz Brestovca, je poruka koju šalje o pravilnim primerima ponašanja među drugovima i pravim društvenim vrednostima.

Mali glumci podstiču i neguju lepo kazanu reč i upoznaju se sa lirikom i dramskim delima

Glumačk družina je izvela ovu predstavu u brestovačkoj školi, u isturenom odeljenju u Donjem Brijanju i Domu kulture u Lipovici, a sve predstave imale su humanitarni karakter u akciji „Drug drugu“.

Kroz ove tri humanitarne akcije, ulaznica za predstavu u vidu dobrovoljnog priloga, omogućila je deci iz socijalno ugroženih porodica da idu na školsku ekskurziju sa svojim drugarima iz razreda.

Oko 25.000 dinara sakupljenih u tri sela značajna je cifra i veliki ponos drugara glumaca i Doma kulture Brestovac kod Leskovca, koji na ovaj način širi kulturu, humanost i prave društvene vrednosti.