Sremuš čudotvorac 20 puta lekovitiji od belog luka

Sezona je branja sremuša, poznatijeg u narodu kao medveđi, šumski ili divlji luk, koji je snažan prirodni antibiotik, obiluje vitaminom C, alicinom, mineralnim materijama, sumpornim jedinjenjima, karotinom i drugim lekovitim prirodnim materijama, pa stručnjaci ocenjuje da je ova samonikla biljka koja raste u šumskim vlažnim predelima, 20 puta lekovitija od belog luka.

Mladi listovi sremuša beru se tokom aprila i maja i preporučuje se da se konzumiraju sveži. Listovi su ukusni s mirisom belog luka, mogu se sveži jeste ili kao začinjena salata.

Sremuš utiče na bolje pamćenje i koncentraciju, pomaže kod respiratornih tegoba, sprečava bolesti srca i krvnih sudova, bori se protiv nesanice i vrtoglavice, blagotvoran je za osteoporozui artritis, štiti od infarkta i jača srce, vezuje za sebe otrove i masnoću iz krvi, creva i želuca i izbacuje ih iz organizma, snižava krvni pritisak, podstiče rad bubrega, smiruje probavne tegobe, leči proliv, lenjost creva i tvrdu stolicu i pomaže kod gihta i reume.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

vaš komentar