Srpskoligaški post još traje

Ni ovog vikenda srpskoligaši sa područja Jablaničkog okruga nisu uspeli da zabeleže pobede pa serijom slabih rezultata ozbiljno ugrožavaju opstanak u srpskoligaškoj konkurenciji.

Najpre su u subotu, u međusobnom susretu, ekipe Moravac Oriona iz Leskovca i Jedinstva iz Bošnjaca podelile bodove 0:0 a onda je ekipa Rtnja iz Boljevca, posle prošlonedeljne pobede nad Jedinstvom iz Bošnjaca, u nedelju na gostovanju u Lebanu „skinula skalp“ i ekipi Radana savladavši ga rezultatom 2:0.

Priliku da spase čast u susretima sa Boljevčanima, sledećeg vikenda ima ekipa Moravac Oriona iz Leskovca,koji je posle serije poraza, u utakmici sa Jedinstvom iz Bošnjaca osvojio prvi prolećni bod. Pobedom nad Rtnjem povećaće šanse za opstanak u Srpskoj ligi.

Digitroni će se usijati od kalkulacija

Ekipa Radana pokušaće da u Sokobanji protiv već otpisanog Ozrena zabeleži nove bodove i sačuva nadu u opstanak u srpskoligaškom društvu dok će ekipa Jedinstva iz Bošnjaca ugostiti Budućnost iz Popovca i pokušati da pobedom u direktnoj utakmici pretekne na tabeli nedeljnog rivala.

Preostalih devet kola u srpskoligaškoj konkurenciji biće, svakako, veoma uzbudljivo jer se ne zna tačan broj ekipa koje ispadaju, što zavisi i od konačnog raspleta u konkurenciji prvoligaša gde se ekipe sa područja Istoka (Temnić, Radnički Pirot i Jagodina) nalaze u konkurenciji ekipa koje mogu da ispadnu iz lige i tako utiču na broj ekipa koje će ispasti iz srpskoligaške konkurencije.