Stabilno stanje javnog reda i mira u gradu

Odbornici Skupštine grada Vranja usvojili su danas na 24. sednici informacije o stanju javnog reda i mira, stanju bezbednosti i stanju kriminala na području grada u 2017. godini.

Gradonačelnik Slobodan Milenković, izjavio je da je u protekloj godini na području grada sačuvano stabilno stanje javnog reda i mira, a registrovano je i smanjenje broja prekršaja za 8,67 odsto.     

   

Nije bilo izrazito težih prekršaja sa težim posledicama, a nije bilo ni registrovanih prekršaja na međunacionalnoj osnovi. Stanje bezbednosti saobraćaja na putevima u 2017. godini, u odnosu na prethodne dve godine, ocenjeno je kao povoljnije po svim parametrima, prema podacima Saobraćajne policije u Vranju“, saopštio je Milenković.

Stanje kriminala, prema njegovim rečima, na teritoriji grada u 2017. godini je, takođe, ocenjeno kao povoljno, imajući u vidu da je evidentirano 608 krivičnih dela, što predstavlja smanjenje za 10.72 odsto u odnosu na 2016. godinu kada je evidentirano 681 krivično delo.

Na području grada Vranja u prošloj godini, rasvetljena su sva krivična dela, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, ubistvo u pokušaju, iznude, teške telesne povrede, dok je rasvetljavanje krivičnih dela razbojništva 80 odsto“, navodi se u izveštajima koje je obrazložio gradonačelnik Milenković.

Tokom 2017. godine prevashodni zadatak Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta bio je otkrivanje težih oblika krivičnih dela, suzbijanje „sive ekonomije“, zloupotrebe u prometu akcizne robe, suzbijanje svih vidova korupcije i zloupotreba u postupku vlasničke transformacije.