Student Nikola Đorđević prvi stigao do Časnog krsta u Nišu

Student Elektronike Nikola Đorđević prvi je doplivao do Časnog krsta u tradicionalnoj Bogojavljenskoj trci, održanoj na bazenu Sportskog centra „Čair“ u Nišu.

Dvadesetčetvorogodišnji Đorđević je bio najbrži u konkurenciji od 20 plivača, među kojima je bila i jedna žena, majka troje dece Jovanka Morović (35) i sedamdesetogodišnji penzioner Elektronske industrije Ivan Đorđević, kome je to bilo osmo učešće u Bogojavljenskom plivanju.

Pobednik trke Nikola Đorđević plivao je zajedno sa svojim dve godine mlađim bratom Urošem, i pobedu, kako je kazao, posvetio porodici.

„Drugi put učestvujem u Bogojavljenskom plivanju i sada sam uspeo da stignem do krsta. Prijavio sam se ponovo  da bih pokazao da mogu da isplivam, velika je stvar kada se pojavite na bazenu i uradite nešto za sebe“, kazao je Đorđević.

Jedina žena među takmičarima, Jovanka Morović je izjavila da se prijavljuje za Bogojavljensku trku samo zbog  osećaja ispunjenosti kada izađe iz vode, a najstariji učesnik trke, Ivan Đorđević rekao je da već godinama učestvuje zbog fenomenalnog osećaja tokom plivanja.

Organizator Bogojavljenskog plivanja, Gradska opština Medijana nagradila je pobednika sa 30 hiljada dinara, zlatnim lancem sa priveskom i Časnim krstom, a prigodni pokloni dodeljeni su i svim ostalim učesnicima.