Sutra sajam zapošljavanja – traže se: grafički dizajneri, vozači, kuvari…

U Leskovcu će sutra 13 poslodavaca iz oblasti tekstilstva, prehrambene i prerađivačke industrije,  ugostiteljstva, elektroindustrije i osiguranja na prvom ovogodišnjem sajmu zapošljavanja zatražiti preko 300 radnika različitih profila zanimanja.

 

Sajam se otvara u  sati u holu Leskovačkog kulturnog centra

Tražiće se špre svega radnci tehničkih struka, tekstilni inženjeri, grafički dizajneri, administrativni radnici, šivači, konfekcionari, pletači, krojači, mehaničari tekstilnih mašina, operateri, magacioneri, vozači „B“ i „C“ kategorije, vozači viljuškara, recepcionari, konobari, kuvari, šankeri, agenti prodaje osiguranja i radnici za rad u proizvodnji.

Nezaposleni će na sajmu biti u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju im svoju radnu biografiju (CV). Na štandu Nacionalne službe nezaposleni i poslodavci moći će da dobiju sve informacije o aktuelnim programima NSZ za podsticanje zapošljavanja, dok će nezaposlenima biti pružena pomoć i u pisanju radne biografije (CV)“, ističu iz Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu.

Na sajmu će se predstaviti i socijalni partneri: Tehnička škola „Rade Metalac“ i nemačka organizacija za tehničku saradnju-GIZ. Oni će predstaviti svoje usluge i projekte koji su u funkciji smanjenja nezaposlenosti.