Svirku Brege i „Orkestra“ plaćaju donatori i grad

LESKOVAC – Muzički mag Goran Bregović sa svojim „Orkestrom za svadbe i sahrane“ održaće koncert na Širokoj Čaršiji u centru Leskovca za Srpsku Novu godinu, a organizacija će koštati 35 hiljada evra, potvrđeno je danas agenciji „juGmedia“.

„Cela organizacija dočeka Pravoslavne Nove 2012. godine koštaće 35 hiljada era, sa svim porezima i mi smo zadovoljni što smo po toj ceni uspeli da ugovorimo jedan veliki muzički spektakl u našem gradu“, kazao je član gradskog veća i šef kabineta gradonačelnika Saša Pešić.

Pešić je rekao da će jedan deo tog iznosa biti obezbeđen od donatora.

„Očekujemo veliku posećenost, ne samo iz Srbije, već i iz Makedonije, Bugarske i Slovenije. Već ima prijavljenih grupa“, dodao je Pešić.

Leskovčani su, inače, navikli da 13. januara na Širokoj Čašiji uživaju u muzici poznatih i atraktivnih srpskih pevačkih zvezda, ali ovoga puta pred sobom će imati internacionalne zvezde.

Leskovčani će uživati i u dočeku Nove godine koja se slavi po Gregorijanskom kalendaru, 1. decembra, uz zvuke trubača, domaćih bendova, grejane rakije i, po tradiciji, uz veliki vatromet koji će zaparati nebo tačno u 24 sata.

(Kraj)