Traže da URS smeni generalnog direktora EI

Niš – Nekoliko desetina radnika EI Niš protestovalo je ispred Direkcije za izgradnju grada zahtevajući od funkcionera direkcije i lidera URS u Nišu Branislava Jovanovića smenu generalnog direktora EI Miodraga Stamenkovića, koji je kadar ove stranke.

– Stamenković sabotira isplatu zaostalih zarada od 2000. godine do danas za bivše i sadašnje radnike EI. Ovim radnicima kojih je po različitim kriterijumima između 4.000 i 10.000, duguje se 540 miliona dinara po završnom računu EI Niš za 2008. Direktor Stamenković takođe kroz niz zloupotreba službenog položaja obezvređuje imovinu EI, a pritom ne čini ništa ozbiljnije da se u krugu EI formira tehnološki park koji bi predstavljao spas za preostala zdrava preduzeća – rekao je Radiša Spasić, predsednik Radne grupe za socijalna pitanja EI Niš.

Zbog  sumnje da je nenamenski trošio sredstva protiv Stamenkovića je, po rečima Spasića, podneto više od 20 krivičnih prijava. Optužuju ga I da je odgovoran za nestanak novca od iznajmljivanja prostora EI i „kriminalnu prodaju stanova u Beogradu“.

Spasić je negirao da protest ima političku pozadinu, uz objašnjenje da je zahtev za smenom Stamenkovića upućen Jovanoviću i G17 plus, jer je „izvesno da samo oni to mogu učiniti“. Nezadovoljni radnici su najavili da će protestovati i narednih dana.