U Leskovcu održan sastanak sa rukovodstvom firme „Energy construction” koja se bavi konstrukcijom i ugradnjom kotlova i sistema grejanja na biomasu

U sali Skupštine grada juče je održan sastanak predstavnika lokalne samouprave grada Leskovca i rukovodilaca firme “Energy construction” iz Beograda koja se bavi konstrukcijom i ugradnjom kotlova i sistema grejanja na biomasu.

Nakon obraćanja načelnika Gradske uprave Grada Leskovca Miloša Cvetanovića koji je govorio o privrednim i ekonomskim potencijalima grada Leskovca, na sastanku je govorio i direktor firme “Energy construction” Miroslav Aleksić koji je istakao brojne prednosti korišćenja obnovljivih izvora energije.

Ova firma se bavi proizvodnjom postrojenja za proizvodnju toplotne energije korišćenjem drvne biomase čime se obezbeđuje energetski razvoj i povećava udeo čiste energije koja se dobija iz obnovljivih izvora, saopšteno je na Zvaničnom gradskom sajtu grada Leskovca.

Aleksić je pohvalio lokalnu samoupravu grada Leskovca zbog savesne i društveno-odrgovorne politike i projekata poput gasifikacije i upravljanje otpadnim vodama grada Leskovca koji podrazumevaju mnogo stručnosti, zalaganja i sredstava.

U gasifikaciju je uloženo 66 miliona dinara, dok projekat Upravljanje otpadnim vodama vredi 26 miliona evra.

Kako se dodaju iz lokalne samouprave, radi se o projektima koji imaju veliki ekološki značaj, a grad na Veternici je jedan od retkih gradova u Srbiji koji je uspeo da ih realizuje.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!

12 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MIKSA
19.03.2021. 13:19

Kotlovima na biomasu smanjuje se zagadjenje vazduha, sto je i cilj grada Leskovca!

ZLAJKO
19.03.2021. 13:24

Grad Leskovac ulaze u projekte koji imaju ekoloski znacaj, kotlovima na biomasu smanjuje se zagadjenje vazduha u Leskovcu.

KATARINA
19.03.2021. 14:11

Lokalna samouprava grada Leskovca godinama ulaže u projekte od izuzetnog ekološkog značaja, što i vodi činjenici da je Leskovac poznat kao grad koji se zalaže za očuvanje prirode i prirodnih resursa i jedan od retkih gradova koji uspeva da sve projekte realizuje. Održani sastanak predstavlja uvod i prvi korak u još jednu uspešnu saradnju i važan projekat za grad Leskovac.

Biljana
19.03.2021. 14:12

Mali broj gradova moze da se pohvali ono sto Leskovac ima, projekat koji je od velikog ekoloskog znacaja – projekat za upravljanje otpadnim vodama….pored toga sada se ulaze i u gasifikaciju.

macolini
19.03.2021. 14:16

Sve pohvale za rukovodstvo grada na celu sa gradonacelnikom.

Marina V.
19.03.2021. 14:18

Sastanak ce sigurno rezultirati necim dobrim. Da se ne lazemo, SVE TO JESTE ZASLUGA CVETANOVICA I VUCICA!!!
Gradonacelnik se kao lav bori za Leskovac, a Vucic za Srbiju!!!
Ziveo Leskovac, zivela Srbija!

Ivona
19.03.2021. 14:18

Ovim cemo sacuvati zivotnu sredinu i lepse ziveti u svom lepom gradu.. puna podrska projektu.

Violeta
19.03.2021. 14:19

Zaštita životne sredine je najbitnija u trenutnim klimatskim i drugim ekološkim promenama i velikim zagadjenjima! Dosta toga se menjalo u pogledu gasifikacije i upravljanje otpadnim vodama grada Leskovca.

Defektolog
19.03.2021. 14:20

Imajući u vidu da se radi o projektima koji imaju veliki ekološki značaj, ovo je odličan potez lokalne samouprave koji oslikava savesnu i društveno odgovornu politiku!

Alek VV2
19.03.2021. 14:22

Kao što je već rečeno, Leskovac je jedan od retkih gradova koji je uspeo da realizuje projekte koji su vezani za ekološku zaštitu. Lokalna samouprava intenzivno radi na čišćenju i sprečavanju od zagadjenja! Veliki novac je uložen i velike promene se primećuju u našem gradu!

Dusan
19.03.2021. 14:23

Svaki pomak sto se tice ekoloskog znacaja je bitan i za svaku pohvalu!!

Coci
19.03.2021. 14:23

I sami smo svedoci velike zagađenosti vazduha, tako da svako ulaganje i pokušaj poboljšanja ekoloških mogućnosti grada i građana je važno i dobrodošlo