ISTRAŽUJEMO: GRAD U KANDŽAMA NARKOTIKA

U Leskovcu više dilera nego narkomana

Na teritoriji Jablaničkog okruga registrovano je 276 osoba koje su konzumirale drogu i zatražile lekarsku pomoć. U isto vreme na teritoriji koju pokriva PU Leskovac je u 933 slučaja zaplenjeno ukupno 34,5 kilograma droge

Lako dostupna droga može da se kupi na svakom koraku, niko do sada nije opovrgao sumnje javnosti i tvrdnje narkomana, da su u nelegalne tokove prodaje opojnih supstanci navodno uključeni i ljudi iz institucija koji bi trebalo da rade na njihovom suzbijanju. I dok “glavni rasturači” ostaju "nedostupni", pred zakonom padaju “treće ruke”, ali i sami zavisnici

Misteriozne smrti tri mladića koja su se desila u Leskovcu u poslednja dva meseca potresla su žitelje grada na Veternici, o njima se dosta pisalo i u medijima, a samo za jednog tinejdžera se ustanovilo da se zaista predozirao narkoticima dok se za preostalu dvojicu spekuliše i još uvek čekaju toksikološki nalazi.

Broj stradalih zbog prekomerne upotrebe ili trovanja opijatima još se prebrojava, a zvaničnih podataka nema ni u bolničkoj evidenciji, ali ni u Zavodu za javno zdravlje. Nema ni zvaničnih podataka o zvaničnom broju zavisnika od psihoaktivnih supstanci, a procenjuje se da se broje na hiljade.

Sve ovo se dešava u gradu koji broji nešto manje od 100.000 stanovnika i koji je tranzitni na putu droge od Kosova do zemalja Evropske unije, kako su Leskovac opisali i pojedini mediji sa nacionalnom frekvencijom.

Na isti način ga opisuju i oni koji su se deo ove mreže, bivši zavisnici i dileri koji za juGmediu tvrde da su ulice pune droge, da je ona lako jeftina i dostupna, pa čak, navodno, i na trafikama.

LANAC “ISHRANE”

“U gradu je trenutno veća ponuda nego potražnja. I oni se sada bore da nađu tržište. Zato je i cena pada. U celu priču se uvlači sve mlađa populacija što vuče jedno drugo. Otkako je puštena droga sa Kosova možeš da je nađeš bilo gde. Ja ti garantujem da sada možeš da odeš na par trafika u centru grada i da kupiš “travu”. Prodavci u tim trafikama su već dovoljno dobro upoznati sa “klijentelom” da uopšte ne moraš da im kažeš šta tražiš. Dovoljno je da se pojaviš i virneš kroz šalter”, ovako sa našim novinarem započinje svoju ispovest tridesetosmogodišnji A.A. iz Leskovca koji je bivši dugogodišnji zavisnik (za sebe voli da kaže apstinent), ali i diler – u lancu trgovine narkoticima takozvana “treća ruka”.

Kaže, “sitna riba” kojoj će možda otići glava nakon ovoga što nam je ispričao” i pogađa ga najviše to što se u ovoj priči okreće glava od “glavnih igrača” kojima je dozvoljeno da rade šta god hoće.

“Pojedinci u ovom gradu rade mnogo ružnih stvari. Prave mnogo para i to tako prolazi”.

On tvrdi da je lokalna policija jako dobra upoznata sa slučajem dilera iz Radničkog naselja te da je  skoro “u posao” ušao, navodno, i Leskovčanin koji se bavi politikom.

“U Leskovcu postoje četiri čoveka koji rade mnogo moćno (nabraja nam imena koja ostaju poznata redakciji). A sad su se pojavili i ovi drugi (navodi još dva imena). Oni su celu zgradu kupili. Oni imaju ogromnu količinu droge jer imaju i veliki keš. Oni lično nikada ne učestvuju u prodaji već robu daju nekom drugom. To su zapravo ti dileri, a krajnji korisnik je zavisnik”, navodi ovaj Leskovčanin.

Najtužnije u čitavoj priči, ističe, je to što sve više sami zavisnici postaju i dileri.

“Kada više nema šta da ukrade, kod kuće, u preduzeću gde radi, od prijatelja i familije, onda se taj zavisnik okreće onome što mu je jedino preostalo – da diluje”, objašnjava.

U nastavku poslušajte ispovest A.A. koju smo ciljano podelili u 7 posebnih delova:

Zbog jeftine droge u Leskovac, kako tvrdi naš sagovornik, “po robu” se dolazi iz cele Srbije.

“Opšte je poznato da jedan od inspektora iz Beograda dolazi po drogu u Leskovac. Njega niko ne dira. I da ga zaustave bilo gde, on pokaže legitimaciju, on je kolega i ne proveravaju ga, a auto mu pun droge. On to posle dalje, ko zna gde distribuira, i tako u krug. A nije jedini”, tvrdi naš sagovornik.

BUP KAO “SPAS”

Zavisnici sve češće kao drogu koriste lek “buprenorfin”, poznatiji kao “bup”, koji se primenjuje za lečenje zavisnika i trebalo bi da pomognu u „skidanju“ sa heroina. Spada u opijate, zbog čega ga mladi i koriste, ali ono što je alarmantno jeste da stvara daleko jaču zavisnost od one koju bi trebao da suzbije.

Iako ga lekari propisuju u strogo kontrolisanim uslovima, lek se ipak ilegalno može kupiti kod dilera.

“Dileri ga prodaju za 1.000 dinara. Taj lek, koji država plaća za lečenje zavisnika, na ulici je sve dostupniji. I to diluju upravo oni koji primaju terapiju. Oni odu jutru na Odeljenje zavisnosti, uzmu propisanu terapiju, a zatim upotrebe za svoje potrebe polovinu, a ostalo prodaju. Dešava se da prodaju i celu dozu”, tvrdi naš sagovornik.

Taj “bup”, kako tvrdi, zalazi na najverovatnija moguća mesta, pa čak i do zatvora, tvrdi naš sagovornik A.A.

“NEMUŠTI” ZAPISNIK

Pre sedam godina takozvana “loša droga” odnela je život najstarijeg sina šezdesetdvogodišnjeg S.D. iz Leskovca. Pronađen je bukvalno otrovan drogom u jednoj kući u centru grada, a preminuo je sutradan u leskovačkoj bolnici.

Interesantno je da njegov otac, iako je to tražio, nikada nije dobio policijski zapisnik sa lica mesta, a u izveštaju javnog tužioca je pisalo da je pronađen pokraj puta u nekom kanalu.

“Sve je bilo čudno još dok je bio na intezivnoj. Lekari, kao nisu znali koja droga je u pitanju, a na kraju je toksikološki nalaz pokazao da je reč o metadonu koji je tada bio redovna terapija za zavisnike na lečenju u leskovačkoj bolnici. Onda nikako nisam mogao da dobijem policijski izveštaj sa lica mesta gde je moj sin pronađen, a vrhunac cele lakrdije je izveštaj javnog tužioca koji je vodio ceo postupak u kojem je pisalo da je pronađen u nekom kanalu pored puta. Pitao sam tu ženu zbog čega je tako napisala u izveštaju, a ona mi je odgovorila da je u pitanju greška. U sudu sam digao galamu oko toga, a sudija mi je ovako odgovorio: Za 11 godina, koliko sam ja sudija, u ovom gradu nije rešen ni jedan jedini slučaj smrti zavisnika od narkotika. Tada sam digao ruke od istine jer sam shvatio da sa đavolima ne mogu da se borim”, kaže nam ovaj čovek koga smo zatekli u popodnevnoj igri sa unukom.

Prema nama ima samo jedan zahtev: bez pominjanja imena “jer su osvetoljubivi”.

(NE)POTREBNA STATISTIKA

Problemom zlоupоtrеbe i pоslеdicama zlоupоtrеbе psihоакtivnih supstаnci u Leskovcu bavi se nekoliko javnih institucija, ali ni jedna od njih ne prati konačnu sliku koliki je broj zapravo građana upao u kandže ove opake bolesti zavisnosti.

Na Odeljenju psihijatrije Opšte bolnice Leskovac vode samo zvaničnu statistiku onih koji se leče u toj instituciji i predaju ih, kako nam je rečeno, Zavodu za javno zdravlje Leskovac, ali u ovoj ustanovi se već nekoliko godina ne vodi posebna knjiga narkomanije.

Međutim, po njihovoj listi broja oboljenja i stanja iz morbiditetne statistike, bez sekundarne zdravstvene zaštite, u 2017. godini na teritoriji Jablaničkog okruga registrovano je 276 osoba koje su konzumirale drogu i zatražile lekarsku pomoć. Najviše ih je na teritoriji grada Leskovca – 242; Vlasotinca – 23;Bojnika – 9; Lebane i Crna Trava – po 1.

“I to, verujte, jesu validni ali nisu konačnii podaci. Među onima koji se leče ima i povratnika. Trebalo bi da se uradi jedna kompleksnija analiza, da se ovi podaci uporede i sa podacima koje ima policija, pa možda tako i izvučemo neku jasniju sliku”, mišljenja je načelnica Centra za promociju zdravlja u ZZJZ Leskovac Vanja Ilić.

Svaki šesti srednjoškolac uzrasta od 15 do 18 godina probao je neku od droga, pri čemu po učestalosti marihuana, ekstazi i amfetamini čine 80 odsto dostupnih narkotika, dok je samo marihuana zastupljena u 54 odsto slučajeva, pokazalo je istraživanje Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti „Vita“. Čak 66 odsto srednjoškolaca poznaje nekog u svom neposrednom okruženju ko koristi droge, a njih 43 odsto bilo je direktno ponuđeno sa nekom drogom do svoje 18 godine

Sa njom se slaže i naš sagovornik sa početka teksta, a iznetu brojku višestruko množi jer, tvrdi na svakog registrovanog zavisnika dolaze još njih sedmoro.

“To sui li oni koji se leče po nekim privatnim klinikama ili koji uopšte ne žele da se leče”, naglašava A.A.

Po tim procenama znači da je u 2017. godini u Leskovcu (sa nešto manje od 100.000 stanovnika) narkotike aktivno konzumiralo 1.694 ljudi, u Vlasotincu (sa skoro 16.000 stanovnika) njih 160, dok u palanačkom Bojniku njih 63.


Sa druge strane, prema zvanično objavljenim podacima, na teritoriji koju pokriva PU Leskovac, samo u prošloj godini je u 933 slučaja zaplenjeno ukupno 34,5 kilograma droge.


Slične podatke bi trebalo da ima i Odbor za borbu zavisnosti i borbu protiv verskih sekti, koji funkcioniše pri lokalnoj samoupravi više od deset godina, ali, na žalost, i tu se nailazi na zatvorena vrata.

Koordinatorka ovog odbora doktorka Biljana Marinković kaže da članovi ovog tela nemaju podatke o broju narkomana kao i da tačnu evidenciju ne može da ima ni jedna ustanova, pa ni policija.

„Mali broj evidentiranih konzumenata droge ima policija i Odeljenje za bolesti zavisnosti u Opštoj bolnici u Leskovcu, ali to je zanemarljiv broj“, kaže Marinkovićeva.

Ona tvrdi da broj zavisnika ne mora ništa da znači , a da je najvažnija edukacija dece i roditelja.

„Prvobitno smo krenuli sa predavanjima u školama za roditelje, međutim ,dođe njih dvoje, troje,očugledno nezainteresovani, zato smo odlučili da to bude na nivou mesnih zajednica“,kaže Biljana Marinković.

ĆUTANJE POLICIJE I MUP

Povodom dvogodišnjeg istraživanja na ovu temu, tvrdnje naših sagovornika i podataka do kojih smo došli, već godinu dana pokušavamo da dobijemo komentar od Policijske uprave u Leskovcu, ali tamo nailazimo na zid ćutanja.

Poslednji put smo pitanja portparolu PU Leskovac, kao I Birou MUP u Beogradu poslali tačno pre mesec dana, ali smo ponovo ostali bez odgovora.

Još uvek čekamo odgovoree na pitanja:

–        U koliko akcija su policijski službenici u Jablaničkom okrugu uhapsili osumnjičene za distribuciju i stavljanje u promet opojnih droga u 2018. Godini (podatak do kojeg smo došli sami na osnovu javno dostupnih izveštaja)  i do ovog perioda u 2019-toj;

–        Koji je to broj osumnjičenih i koliko droge je zapravo zaplenjeno u tim akcijama;

–        Kako komentarišete mišljenja određenog broja javnosti da policija zapravo hapsi onu “treću ruku”, tačnije ljude koji distribuiraju malu količinu narkotika (u policijskim saopštenjima zaplenjena količina u gramima), dok oni glavni i veći distributeri skoro nikada ne budu privedeni licu pravde;

–        Kako komentarišete čaršijske spekulacije da su neki od glavnih dilera narkotika zapravo pojedinci zaposleni u redovima policijskih službenika;

–        Da li imate saznanja o takozvanom dileru iz Radničkog naselja u Leskovcu, o kojem se šapuće u celom gradu;

–        Kolika je uloga policijskih službenika i u borbi i prevenciji protiv bolesti zavisnosti, te koje su sve akcije u kojima je policija učestvovala u saradnji sa lokalnom samoupravom i drugim nadležnim organima u suzbijanju ovih problema.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

29 komentara

 • Milice, Moldere, HVALA I BRAVO! BRAVO! To se zove integritet, hrabrost i profesionalnost!

 • Браво Драгане, врло храбро, реч је о забрањеној теми, где се окрећу огромне паре и где свако има свој део, зато се и ћути… Ово је паланка од града и све се зна…

 • I ptice na grani znaju ako radi ima platu 35000 a vozi audi merdju bmv djipovi pa to su dileri zasticeni kao beli medvedi i pricamo bajke uhvatis nekog sa 10 grama dignete halabuku a pustite sa tonu niko ne radi svoj posao jer su pola od njih umesani!

 • Само упоредите цене хероина нпр. деведесетих и данас, и све ће вам бити јасно…

 • Prema nama ima samo jedan zahtev: bez pominjanja imena “jer su osvetoljubivi”. Dali ce biti osvetoljubivi i prema vama!!!
  Mogu samo da kazem zaista hrabro i neka je i vama dragi Bog na pomoci.

  • Centar Srbije je S. K. Mitrovica.
   Odatle se odlucuje cak i o zivotu i smrti.
   Ko da zastiti gradjane Srbije.
   Predsednik sa poganim jezikom koji samo prica i laze, optuzuje i konstatuje da je najlepsi!
   Ministar vojni, koji nije sluzio vojsku, i koji se javno ponosi zeninom tetkom iz Kanade!
   Ministar policije, zavrsio dopisnu vecernju skolu u Londonu, koja nikad nije postojala!
   I znate sta je najgore. Ovo ce potrajati!!!
   A vi iz Jugmedije da znate. Ja se plasim i kad citam ovaj tekst. Maksimalninaklon za hrabrost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Pa ovo ce potrajati. Pogledajte ko glasa Vucica. U evropsku uniju nikad necemo uci, Kosovo ce biti priznato od Vucica /gospodin Brnadic potpisuje/. Najgore zlo, droga, bice i dalje prisutno! Falsifikatori diploma, lazovi, lopovi i ostale bitange, bice uz vlast, ma kako se ona zvala.

 • U ime Oca i Sina i Svetoga Duha, Srbijo Amin!

 • Nisam iz Leskovca, ali zbog moje drugarice, koja je nazalost u glibu droga do guse hocu da kazem i ja.
  E, ovako, vreme je za jednu dobru metlu, dovoljno široku i istu takvu lopatu! Sve gubi smisao, baš me briga i za Nešine diplome i za Đilasove pare, ja ne želim da učestvujem u tome, ja hoću da institucije rade svoj posao, jednako za sve. Ako je diploma lažna, sankcije po zakonu, ako je neko ukrao, isto!Ovi sto diluju drogu jos zece po njima. Hoću da živim, običan život, da radim časno i pošteno i da isto tako budem plaćena. Hoću da idem u pozorište, da čitam knjige i slušam muziku u slobodno vreme, ne da rintam od jutra do sutra i da sve manje imam. Hoću zdravu decu, odgovorne lekare i dostupne lekove! Ništa od toga nemam! Dok mi raspravimo da li je košeno ili striženo i šta je starije, koka ili jaje- prođe život! Za mene nisu svi isti, ali ovo jurenje sopstvenog repa postaje mučno! Svi smo opljačkani, pa i ja i moja pomenuta drugarica, ukrali su nam godine, snove, nadanja, mladost, lepotu, sve! Svi dole, svi i sve da se ispita, po zakonu, časne sudije, tužilaštvo, policija! Svi da rade svoj posao!
  Tijanin zakon i za dilere droge.
  Nikada necu shvatiti da drzava nemoze da stane na put narko dilerima, a u svakom gradu svi znamo bas sve. I policajce dilere, i politicare dilere, i one, kako rekoste u tekstu, dilere iz trece ruke.

  • Jelena trazi zivot nazad je naj komentar koji sam procitao za godinu dana unazad. Ovaj sto je dao minus na taj komentar je ili narko diler, ili politicki zatucani idiot.

 • Svaka Vam čast šta ste sve napisali. Ovo drugi novinari ne u Leskovcu, nego u velikim gradovima nemaju hrabrosti niti ovakve informacije kao VI. Vi ste najbolji.
  Ako ste već ovo sve obelodanili, ja bih Vam predložio da napišete imena tih nekoliko glavnih dilera.
  Svaka čast još jednom i po ovome se vidi zašto ste NAJBOLJI.
  Neka uče drugi novinari od Vas, ali mislim da oni ni to ne mogu…da nauče.

 • Hvala Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću i njihovim odlično organizovanim timovima, što su nam omogućili da se jeftino drogiramo.

  • Država se u poslednjih nekoliko godina snažno bori sa problemom prodaje i distribucije droge. Ministarstvo policije hapsi i privodi ali kada dodje do suda tu se priča završava, kao i uostalom, za druga teška krivična dela. Žute sudije koje je proizvela čuvena reforma sudstva od strane demokrata oslobadjaju nasilnike, dilere, lopove… Sudstvo je nezavisno ni Vučić ni Cvetanović tu nažalost ne mogu ništa, ne mogu protiv odluka žutih sudija.

  • Znači na vlasti ste od 2012god a i dalje su za sve krivi „žuti“..neverovatno.

  • Da u pravu si, pošto niko iz SNS-a ne diluje, niti konzumira.

  • Da u SNS su fals diplome!!!

  • Nema vize zutih sudija. Svi su sudije duginih boja koje Vucic kontrolise. Oslobodjeni su odgovornosti Cane Subotic, Kosmajac…

  • Mene bi bilo sramota da pišem ovakve bljuvotine ispod ovakvog teksta. Koji žuti? Pa svi znamo da su odavno promenili dresove i sad su vaši. A koliko je sudstvo nezavisno pitajte mladjeg Mitrovića koji je usmrtio devojku na pešačkom pa dobio ukor razrednog starešine. Sramota da vas bude

 • Da ti najpišu imena dilera? Hoćeš i sliku da ture kako bi ti znao? Da nećeš slučajno da ih za uvo navučeš što decu kvare? Bitno da si ti predložio! Kakve li ti gluposti pišeš, majko moja…!

 • Ko valja gandzu za 190 dinara?

 • Proverite ko sve od „policajaca i inspektora“ zivi u novim zgradama pored pruge. Toliko Leskovcani. Sportski pozdrav.

 • U vezi sa ovim tekstom preovladjuju pohvale novinarima koji rade za jugmediju. Narod je uplasen i prosto zeljan hrabrih ljudi.
  Uplaseni narod je glasao Vucica koji rece obracunacemo se sa mafijom. I nije tako bilo. Naprotiv stvorena je izuzetna atmosvera koja je povoljna za mafiju. Na najodgovornijim mestima, u vladi Srbije, su ljudi koji su falsifikovali diplome.
  Vucic kritikuje oni koji su posteno zavrsili fakultete. Pronalazi ljoticevce, bitange, krezube, korupcionase… a samo glib zvani droga dovoljno govori o njemu.
  Narod je uplasen. Za sebe, za porodicu, za sadasnjost, za buducnost

 • svaka cast novinarima Jug Medije na hrabrosti za temu za koju se niko nije uhvatio mislim skoro nikad !!! ovaj problem je bio i dok su zuti bili nazalost nastavio se do dan danas neka nam je Gospod Bog u pomoc !!!

 • Ergo, da li vajni ministar ima valjanu diplomu i doktorat? Saznaće se kad ga kapetan izbaci s lađe, što pre ili kasnije, svaki put kad se plovilo zaljulja,izbacivanje čeka svakog ko mu više šteti nego koristi. I svi se navrzli na diplomu ministra policije, a da ja vas pitam, znali neko sta je po zanimanju Brnabic Ana.
  A za vas, ako procita ovaj tekst, predsednik ce reci da ste nedicevci. Nema drugih titula, sve je podelio!

 • Ko se sa ovim zlom nije susreo, nezna sta je muka. Ovo govorim ko roditelj koji nemoze da spava. Ko je kriv.
  Onaj koji se prestavlja kao Robin Hud, a u stvari je Superhik, antijunak iz kultnog stripa Alan Ford, koji otima od sirotinje, a daje bogatima. Zalaže se za vladavinu prava, a uzurpirao je svu vlast i građane tretira kao podanike. Sve vreme građane naziva narodom, ali pod narodom ne podrazumeva sve građane, nego samo one koji su uz njega.
  Ja se ne plasim Aleksandra Vucica i njegovih jurisnika. Trideset godina je u politici, u zivotu nista drugo nije radio. Sedam godina totalna vlast u rukama. Odlucuje o svemu. Evo ovde citam iz komentara i u samom tekstu, droga nikad jeftinija.
  Ja prihvatam da je tesko otvoriti radna mesta, znam da je Srbija sve ratove izgubila, ali rat protiv droge je morala da dobije, pa makar sa minimalnim rezultatom. Suze mi naviru dok ovo pisem, preplavile me emocije, a samo zelim mir u porodici.
  I samo jos ovo. Ministar policije treba da bude perjanica borbe pritiv zla koje donosi droga. A on najobicniji falsifikator visoko skolske diplome.

 • Sve je lepo napisano i sve je tacno. Tesko onom kome je dete upalo u svet droge. Koga redovno vise puta pretrisu u stanu, nadju mu par tableta (na listi je u Bolnicu na lecenju od zavisnosti), nadju mu i jedan ekstaz koji kad uzme, nezna ni sta prica, niti je sposoban da razgovetno pise, nadju mu kao heroin gram gram ipo. To nije heroin ima ga malo a resto su do date razne stetne supstance od koje ovisnici truju svoj organizam. I takvog ovisnika privedu ili naprave zapisnik, i predaju javnom tuziocu. A tuzioc nema adekvatnu kaznu vec postupa po prijavi SUP_a gde je ovisnik okategorisan i kao diler iako to nije. Ovisnik tako dobije novcanu kaznu od sto hiljada,m od sesdesethiljada, a ne radi, nema primanja, nema nikakve imovine. Kakav je to stimulans za svakog takvog ovisnika, sta se time postize, zar nema zakon da se isti prinudno posalje na lecenje u Ustanovu zatvorenog tipa. Ovisnik je razocaran, roditelji jos vise, nemogu da se izbore ni sa detetom, ni sa placanjem, al ZAkon je Zakon, rupe koliko hoces. Bravo za pisanje dilera iz Radnickog naselja. Pa on svojim klijentima javi da u naredna dva dana nedolaze, jer mu je dojavljeno da ce doci inspektori u pretres. Znaci dousnici koji ga obavestavaju su u samim redovina inspektora koji treba da se bore i suzbiju prodaju narkotika. Sve se zna u Leskovcu po imenu ko prodaje heroin, ko ekstaze, ko bup, ko travu i oni nikad nisu dodirljivi, vec oni najslabiji koji moraju da uzimaju ta govna, otrov i njih privode, njih kaznjavaju, a niko ih ne leci. Zato pojedini gube svoju najmiliju decu jer nisu sposobni da se izbore sa tim olosima koji prodaju tu drogu i tako se bogate i zive na visokoj nozi.

vaš komentar