U prekidu železnički saobraćaj između Pirota i Dimitrovgrada

PIROT/DIMITROVGRAD – Između železničkih stanica Sukovo i Dimitrovgrad, na međunarodnoj pruzi Niš-Sofija, juče oko  16 časova, iskliznulo je sedam teretnih vagona tovarenih olovnim koncentratom, zbog čega je saobraćaj između Dimitrovgrada i Piroota u prekidu, saopšteno je na sajtu Železnica Srbije.

Prilikom ovog iskliznuća nije bilo stradalih ni povređenih lica, a nema opasnosti ni po životnu sredinu.Teretna železnička kompozicija u svom sastavu imala je sedamnaest vagona tovarenih olovnim koncentratom.

Za putnike međunarodnih vozova između Beograda i Sofije „Železnice Srbije“ obezbedile su autobuski prevoz između Pirota i Dimitrovgrada.

Lokalni putnički vozovi koji saobraćaju između Niša i Dimitrovgrada zbog ovog iskliznuća saobraćaće samo između Niša i Pirota, dok će izostati na relaciji Pirot-Dimitrovgrad.

Stručne službe „Železnica Srbije“  su na terenu, kako bi pruga što pre bila raščišćena i osposobljena za saobraćaj. Osim sedam iskliznulih teretnih vagona, oštećeno je i oko 150 metara pruge, pa se tokom dana ne može očekivati uspostavljanje saobraćaja.

Komisija za vanredne događaje srpskih železnica utvrdiće uzroke iskliznuća.

(Kraj)iva

Foto: arhiva JuGmedia