УЛИЦА ЋЕ РЕШИТИ СВЕ?     

Све власти које су од 1990. год., када смо почели да их ми сами бирамо, биле на челу Лесковца доживљавао сам само као привремену невољу, које Лесковчани морају  да се што пре реше, и да такав начин владања градом једном за свагда искорене као кугу, као лепру, за сва времена, на вјеки и вјеков. Да из грађански затуцане јужносрбијанске касабе, постанемо део европске цивилизације, у којој ће се поштовати, равноправно, сваки грађанин Лесковца: његова људска права, достојанство, интегритет, лична и приватна својина, право да бира и буде изабран, право на сопствено мишљење, и темељна вредност међу њима – слобода појединца.  

Приликом доласка професора Чупића у Лесковац, тек неколико дана после 5. октобра двехиљадите, у непосредном разговору с њим чуо сам, од њега, за чувену Кантову мисао: „Свака власт, била она демократска или диктаторска раније или касније оболи од три врсте болести, од: валастољубља, славољубља и грамзивости.“ Ни једна власт није имуна на те „заразне“ болести. Када кажем „власт“ ја мислим само на садашњу лесковачку власт.

Оне раније (власти) ме не занимају, лањски снегови су То, за било какво моје веће и наглашеније интересовање. Како не припадам делу српског корпуса који живи у прошлости и у митовима, а код којих је „прошлост много неизвеснија од будућности“ (С.Ц.), тако је и видокруг мојих непосредних интересовања сведен на садашњост, и неку ближу будућност, као део животног опредељења и политичког интересовања. Ни више, ни мање.

Значи, у овом тексту, да још једанпут поновим, реч је о садашњој гарнитури „људи на власт у Лесковцу граду“, која, као што се зна, припада од бога изабраном небеском народу, и ако таквa још je напреднијa, јер пошто оболи од властољубља и славољубља, након извесног времена оболи од грамзивости, а онда је на крају „ухвати пипка“ од – бахатости.

Е, о томе је овде реч. О бахатости власти.

Власт може све, јер има средства репресије у својим рукама и може да ми нанесе зло, али не може да ме увреди, јер је ефемерна, није вечна, већ само пролазно зло; што би рекао Ђ. В.: „ОВО напредњачко ЗЛО није дошло на изборима, и САМО изборима неће ни отићи.“

Због чега све ово, по зна који пут, овде на Југмедии понављам? Због тога што је код вас господо напредњаци  бахатост постала ваша опсесивна идеологија, једина политика и врховна религија; једину песму коју знате и коју хорски певате је : „Не може нам нико ништа…“; не значи вам ништа вокс попули, јер сте укинули јавност, све што каже Он за вас је вокс деји, без Њега сте „сирочићи мали“ јер Он је за вас кондицио сине ква нон, за ваше животе, ваше породице, за ваш љубавни свет.  Са њим започињете дан, са њиме у мислима лежете, ви ни у сну не можете без Њега сасвим, а када вас душа боли Његову слику привијате на груди. Без Њега, а То је др Горан Цветановић, ви сте погубљена деришта.

Бахатост и безобзирност су главне одлике ваше власти. Све је дозвољено у циљу очувања моћи. Ако ниси у СНС онда немаш право на посао, пристојан живот, па ни могућност да заснујеш породицу. Гвоздено правило лесковачке власти, која никада није успела да направи разлику између служења интересима грађана Лесковца и користољубља је: „Буди наш, па ради шта знаш – Само јаши, ми смо наши.“ Где и сам градоначелник Цветановић у односу на бахатост гради сопствени идентитет, па тако, говерећи у градском парламенту све примедбе опозиције, на рачун лошег и ненаменског трошења буџета, брани отрцаном фразом: Грађани су нам на изборима дали поверење. Што, благо речено, није истина и што демократија која је сведена само на изборе није ни демократија, већ само опште место и шупља форма.

Не знам, да ли наш градоначелник зна ону отрцану пословицу: „Да ко зида на народу подиже на блату“ која је истинита само када се, и ако се, уљуљкује мишљу да ће га народ спасити кад га притисну политички противници или достојанственици.“(Н.М.)

Није градоначелник у предизборним активностима, колико се сећам, обећавао да неће обелоданити имена 18 градских чиновника којима су поднесене кривичне пријаве од Државне ревизорске институције (ДРИ) због ненаменског располагања са милијарду и педесет милиона динара  из буџета града Лесковца, или  да ће грађани Лесковца, и то и они који примају социјалну помоћ, донирати са по 40 000 динара његову СНС странку; да ће конкурси које расписује локална самоуправа  изгубити легимитет и легалност пред судовима Србије. За 2015. и  2016. годину Управни суд Србије, одељење у Нишу, по тужби „Радија016“, поништило је решење Управе за друштвене делатности града Лесковца везано за конкурс за доделу средстава медијима у Лесковцу и вратило на поново одлучивање. Наравно, да поновног одлучивања није било за средстава од 30 000 000 динара ( 10 у 2015 и 20 у 2016 годину), али су судски трошкови од 140 000 динара морали да буду исплаћени, од наших пара. Овако нешто се није десило у ниједном другом граду у Србији. Ето, то је само један мали пример бахатости и безобзирности лесковачке СНС власти. Ради пуне информације „Радио016“ је и у овој 2017.години, због сличних махинација око конкурса за медије поднео тужбу суду.

Сигурно се питате, па, шта раде наше опозиционе политичке странке? Па, ништа! Наша опозиција „сном мртвијем спава.“ На све ове појаве, и још много горе, лесковачке опозиционе политичке странке, ни да бекну. Праве опозиције одавно нема. Постоје остаци без снаге и смисла. Остаци некадашње моћне силе, сада састављење од старих играча, истрошених и акносаних од прекомерне употребе, а поготову уморних од прелета из странке у странку. Све што сада  раде је бесмислено трошење времена самих бирача у напамет наученим благоглагољивим фразама, и њиховом изношењу за скупштинском говорницом. Нових опозиционара ни на видику, а и ја нисам ни у каквој обавези да као слободно мислећи грађанин тој истој опозицији „нудим идеје и решења“. Не само да нисам у обавези него ми не пада напамет, јер сам пре неку годину пишући на овом порталу о ДС, тим изгаженим булкама, добио толике ад хоминем  критика од стране њихових чланова да су ми се смучили; као да су одрасли на Хегеловој причи о „Афери покварених јаја“.

Елем, старијој продавачици јаја пожалила се је муштерија да су јој јаја покварена, а ова узвратила: „Ти ћеш мени да пребацујеш да су моја јаја покварена, ти чији је отац носио ваши у коси, док ти се мајка мувала с првим комшијом, а и каква ти је блуза, вероватно су ти и чарапе поцепане и ко зна кад си послењи пут сапун видела, ти, за коју сви знају да си имала предбрачне односе, а вероватно и трипер, да не говорим како ти базди из уста …!“ И све у том стилу.

Међутим, како знам Паскалову мисао:Све човекове несреће  потичу из једног извора –  не моћи седети мирно у соби“ то ћу га овога пута и послушати. Да не испаднем непријатељ ДС, коју узгред буди речено, нити ценим нити поштујем и да моја даља критика, или неке примедбе не буду погрешно схваћене, и да све више не личе на глас вапајућег у пустињи.

Шта нам је онда преостало у борби против овакве власти? Николо Макијавели пише у „Владаоцу“: „Дакле, треба да знате да има два начина борбе: законима и силом. Први је својствен човеку, други животињама. Али пошто први често није довољан, мора се прибећи другоме.“ У врло озбиљном часопису сам прочитао сублимирану мисао о „употреби улице“: „Зато је ово  време „за џа или бум“! Не „бу“, него „бум“!

Многи од вас, који ово читате, а нисте симпатизери власти, пада на ум да је једино улица преостала – док не буде доцкан; јер једино на улице, путем непрестаних демонстрација, могуће је изменити услове живота и довести на власт Оне који неће радити као Ови. Симапизери власти негодоваће, и позиваће се на Устав: Па ово је  противуставно позивање на рушење легално изабране власти; за ово се иде у затвор! И биће потпуно у праву, али при томе, заборављајући ноторну чињеницу да је њихов Вучић још на слободи, а да је противуставно смањио стечено право, пензије; да је фактички поклонио Космет! Никада нисам, нити ћу бити заговорник рушења власти „улицом“, јер онда влада руља, насиље, гола сила; раде мотке и мочуге, пале се куће, гину људи. Нема веће несреће за државу, за народ, за нацију, за грађане те државе, ако се промена власти догађа на улици: онда прораде ниске страсти, негативне емоције, незадовољсто скљупљано годинама, све оде у тандарију и постане: „Је ли јавље од сна смућеније?“

Зато ви који вршите власт морате да знате да Лесковац заслужује више и боље од оваквог начина вршења власти, да Лесковац заслужује достојанство и честитост. Нико Лесковцу не може толико помоћи: ни ЕУ, ни НАТО, ни лидери политичких странака, нико; највише и једино само ми Лесковчани, јер Лесковац има само нас! Зато господо из СНС, сада тако махнити и безразложно бахати,  замислите се над принципом „да се не чини другоме оно што не желиш себи.“ Замислите се над речима Ђуре Шушњића: „Да би се водио искрен и плодан разговор о неком питању, учесници у разговору морају да располажу подједнаком друштвеном моћи. Све док постоје велике разлике у друштвеној моћи, у разговору се мало доказује разлозима, а више се показује моћ. Само непријатељ другојачије мисли, а са непријатељем се разговара преко пушчаних цеви“. Сетите се ви старији колико су зла нанеле, речи: „Ко дручије каже, клевете и лаже“, а онда крешендо са јасном поруком – „Осетиће нашу пест.“

Замислите се и над судбином свих оних силника који су нас довели довде где смо сада. Па, да себе подсетим, а вас господо из СНС опоменем: да ли је Слободан Милошевић у време највеће моћи могао и да сања да ће завршити и окончати живот у хашком казамату на робијашком кревету, да ће његов министар полиције Зоран Соколовић изврши самоубиство, да ће и други министар полиције Влајко Стоиљковић изврши самоубиство; да Шаиновић и Шешељ најлепше деценије свога живота проведу по казаматима, да Станишић, Марковић и  Френки, ти стварни господари наших живота под Милошевићем и даље труну по затворима; да ли је Мира Марковић и у најкошмарнијим сновима могла да  види себе како се смуца као луда Наста по Русији и да већ 14 година не види своју ћерку, да узданица СПС, „срећно разведена“ госпођа Горица Гајевић, која је ведрила и облачила Србијом за Слобов вакат, сада живи у Рашкој у мајчином стану; да ли је преко мере арогантан Слободан градоначелник Коцић, звани Бојта могао и да претпостави да ће месецима чамити у лесковачком затвору?  Да им је било ко рекао, у време њихове највеће моћи, шта их у будућности чека, верујем да би помрли од смеха.

Али све, ама баш све, дође, кад тад на наплату. Ово је господо из СНС ваше златно доба, јер тренутно вам је све дозвољено, и можете како хоћете, али, запамтите, не и докле хоћете. Врло брзо, јер време лети, доћи ће бизарни моменат за свођење рачуна, а касније иде и наплата као и после сваког политичког шенлучења. Овај бес народа неко ће морати да плати, јер Ово Што Чините, господо напредњаци, обит ће вам се о главу.  Кад, тад! Ничија није горела до зоре, па неће ни ваша. Будите сигурни у То и мислите о томе.

Ово није претња, не дај Боже, са моје стране, већ само исказано и фактурисано чињенично стање о вашем понашању и вођењу Града, које, тако скандалозно, не може да прође ни у земљи дегенерика, па ни у Лесковцу. Понашате се као ваш Шеф, али и нажалост наш Врховник, обер лажов, који кад зине лаже, врховни Роштиљџија и Распаљивач Скара – Александар Вучић, коме се не може ништа веровати. „А како би и могло када се доласком на власт од стране коалиције Вучић-Дачић отворио процес њене друштвене и политичке хитлеризације.“ (Б.Г. „Данас“). Да, добро сте прочитали пише хитлеризација, што даје, бар ја тако мислим, повода да ме Лешњак тужи и да се породица Лешњак после 50 година нађе на суду. После милиона година пузења и четвороношког ходања, тек пре неку хиљаду година човек се је поносно усправио и почео да хода на две ноге, а сад ви из власти тежите свим силама да нас поново вратите у тај понижавајући положај, да погнуте главе, склупчани до земље, или у клечећем положају изигравамо ваше „евет ефендије.“  Е, па, неће моћи!

 

Срећан вам празник, Мала Госпојина! Леп дан и свако добро.

др Вјачеслав Нешић

22.9.2017.године

 

Ставови изнешени у овом ауторском тексту нису и ставови редакције Југмедие.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

54 komentara

 • Treba imati veliki kuraž, pa napisati ovako tačnu i iskrenu kolimnu. Škola pored reke, šareno kutre je tu, a majica sa SSSR je provokativna.

  • Sta je kuraz kada je autor u ranijim tekstovima pisao o sebi da je zasticen kao beli medved? Hiljade nasih sugradjana danas pise na mrezama protiv rezima, pod svojim imenom i prezimenom, ima gi razni, na budzetu, kod privatnika, bez posla, a ljudi bez ikakvih ledja. Ovo me podseti na novinarku pinka, usta moja hv(z)alite me na sve strane.

  • Treba imati …a propala kroz cepene gaće a ne la courage pa da komentarišeš ispod sopstvenog teksta. A majica propale imperije…pih. Pa svaki selja danas nosi Putina na majici, i šta? Carevina, Savez Sovjeta, republika? Dive im se ljubitelji imperijalnih čizmi. Štos bi bio da na majici nosi Kolindu u kupaćem kostimu. A ovako…

  • Rezim spram jezik i izrazi stanovnistva. jug ih drzi na vlast.

  • „Izrazi stanovništva“ se inače zovu – dijalekt. Ovim „kutre dijalektom“ govori skoro milion ljudi. Pitaj profesora, on će ti objasni ako meni ne veruješ. I ne stidi ga se, pokondirena tikvo.

  • Za sns, plus minus 1%

  • Ovaj šetač kučeta, podseća me na bivšeg nam zaštitnika građana, poziva na nasilje i preti. Neće se na ulicama rešavati ništa, već civilizovano, demokratski na izborima.

  • Maja, jel kao što su tvoji civilizovano dolepršali? Da spremi stiropor, džakove „sa listićima“, da se posle pola sata štrajka glađu presamiti na ramenu svoje Dragice….pardon, Ljiljane?

  • Vatreni fan SSSR-a zagovara metode poput njegovih političkih idola Prangije, Boškića, laznog cara Borisa i ostale boranije. Neka se pomire sa činjenicom da ih je narod procitao i da ne zeli Srbiju u ruke tajkuna i stranih ambasada.

  • Lepo ti kaže Uča. Nauči ih Gordane. Niko ne ume tako lepo i „suftilno“ da leži na stiroporu, da štrajkuje glađu, da se radikalski prenemaže kao vi. U čemu je vaš „uspeh“? U neopisivoj providnosti i šibicarskim forama?Ćuti bre, bolje se ne javljaj.

  • Dal mu treba kuraž ili neki drugi kura(ž)- on mu e(ba) majku očetiri! Glas vapijućeg u Leskovac!
   A da su bahati, bahati su zaebalo vek. Uvede nam Di Džej Krmak radnu subotu iz čista mira, bahato zaeba ajvar tajm. Odsedemo četri sata za bim badava na „rabotu“, a ocedena pečena paprika propade, eve zapržujem gu u nedelju, al neje toj toj – malo mi nakiseljuje… dodje mi da zaebem sve, da uzmem motku i iskočim na ulicu…

 • Profesore, divno ste sve ovo napiasali ali, na zalost, ovo ce procitati samo oni koji vas razumeju i koje to interesuje a nas narod je zaludjen rijalitima. To oni piju kao vodu, najlakse. Ovo Vase je za njih tesko stivo. Radujem se svakoj vasoj kolumni ali sam tuzan sto moje okruzenje ne silazi sa tih Parova, Velikih bratova, Zadruga. Ja cvrsto verujem da je i ta igranka u organizaciji vlasti, da narod bude sto gluplji koji ce vlast lako vrteti oko malog prsta, kako im se prohte. Usput ce biti zauzeti i nece videti sta im ovi sve podmecu.

  • Ma,da,ko pa ne.Ovo je visoko intelektualni tekst,samo za članove SANU.Da uđe u udžbenike.More,jok, bolje poseban predmet da bude.

  • Stevane, niko sa makar malo intelekta neće tvrditi da su nam „realitiji uništili kulturu“. Jer, ako je naša kultura na tako niskin granama, onda nije ni vredela kad je već realitiju uspelo da je uništi. Po meni su pogubniji za kulturu ljudi koji bez ikakvog kritičkog razmišljanja, difoltno iznose slične tvrdnje. Kultura nije za široke mase, kultura odavno nisu KUD-ovi.

  • Aha, razumeo sam, ti si jedan od vas petnaest koji su za kulturu a mi iz sirokih narodnih masa koji nismo za kulturu da se delimo na one koji prate rijalitije i one koji su „difoltno“ protiv rijalitija. Meni se cini da si ti iz vladajuce garniture pa ti prija kad ima sto vise budala da bi ti sa svojih ostalih cetrnaest glumio poznavaoca umetnosti i koristio blagodeti ucesca u vlasti. Ni jednom recju ja nisam rekao da su rijalitiji unistili nasu kulturu vec moze da se kaze da su, prema broju „uzivalaca“, rijaliti pobedili kulturu. I, najvaznije je to da ta situacija ovima iz vlasti vrlo odgovara.

  • Sve si u pravu. Priznajem, ja sam vrhovni žrec kulkultui predvodim 14 laminata kojima tepam „pergo“. Rođače, što mešaš babe i žabe, umetnost i zabavu, zašto prebrojavaš i deliš ljude po njihovim interesovanjima? I najvažnije pitanje: zašto si tako zao?

  • Nasilno je na vlast jedino došla žuta bagra, a još uvek na svojoj koži osećamo posledice njihove pljačkaške politike i plaćamo dugove koje su iza sebe ostavili. Danas ti isti dosovci ponovo prizivaju nasilje i žele da neko strada kako bi oni opet zaseli u fotelje. Ali građani su ih u tim zlim namerama osujetili.

  • Pogledaj u svoje dvorište, mnogo je požutelo, a nije zbog jeseni …
   (Mali, Vesić, Trivanka, Belan, Dalibor, Ćela … isto su „žuti“, ali njima kličeš … licemeru!)

 • 1. Imamo NVO kolumnistu (ex spo, ex…nastavi niz)
  2. Imamo SNS kolumnistu (ex-nvo, ex…nastavi niz)
  3. Nemamo „demokratskog“ kolumnistu,
  što bi trebalo da znači da je DS sa svojim izdancima ispušena muštikla.
  Kada prevrati krenu iz, recimo kafana, ne znam zašto sam ubeđen da će se ovi treći laktovima gurati i tući za „česnicu“ i posle nas ubeđivati…

  • Joe, „prevrat“ mora da krene, a da bi bilo pozit. efekata od njega mora biti sasvim nebitno ko se za vreme i posle njega trsio. Nema prevrata ni u naznakama a već se neki naši usrećitelji „trse“. Ja pa ja, ja beli medved, AV-AV, koj mi šta može…Pa kad si tolko pametan, moćan, popularan ili šta već umišljaš da si, hajde onda da ih menjamo. Ah, izvini, zaboravio sam. Ti si ih već menjao i promenio pa nam dupe, o vidi čuda-opet otpozadi.

  • Gornji moj komentar upućen je autoru kolumne, da se razumemo.

 • Stavove autora teksta podrzava 4,5 – 4,7 % odrasle populacije.

  • More tepa i do petičku kad se malo više umnije ?

  • Ја се јуче после работу толко умни да је нећу лизнем сигурно месец дана.

 • Ставови изнешени у овом ауторском тексту нису и ставови редакције Југмедие.ZASTO?Strah????

 • Lepa skola, lepo kutre, lep gayda na kutre pa lep i tekst. Majica je iyuyetno lepa.Bila sam kada se je Nesic slikao. Slikao ga nas Miroslav istoricar. Na majici pozadi pise 1980 kada je nastala.

  • Gospođo Ljiljo, vi li ste? Nadam se da jeste, jer ako je Večko, onda to uopšte nije dobro. Nije normalno.

  • 1980? Čisto sumnjam da su mu u onoj kumrovačkoj školi dozvoljali da nosi ovakvu maju. Nije je mnogo nosio obzirom da mu otad traje. Ko oni sa kokarde i petokrake na kapi. Jedan dan us zastava drugi dan majica sssr.

 • Čitaoci, uredništvo, novinari, Profesore… evo kako Vučić & Co. uprkos svemu opstaju na vlasti:
  “Možete obmanuti milione ljudi ako imate kontrolu nad medijima.“
  — veoma iskusni Vladimir Putin, u trećem delu intervjua sa Oliverom Stounom, upravo na II programu RTS-a.

  Verujem da ste tu sitnicu svi znali, ali „Repetitio est mater studiorum“. Naročito kad ponavljanje dolazi iz usta izuzetno značajne osobe. Koja se često viđa s našim Predsednikom.

  • Mediji imaju pijadestalsko-lesinarsku funkciju, nista vise od toga. Da uvelicaju nove i raskomadaju stare. Mocniji vladaju, uvek bilo i bice. Ovo Putinovo, Sputnjik VS BBC,CNN…, sto bi rekli amerikanci, to je „showing off“ iliti Sputnjik je posledica njegove moci. Vucic i CO su uprkos svemu na vlasti zbog toga sto vodeci svetski mocnici i dalje smatraju njega napogodnijim resenjem, zbog toga sto ON svojom moci garantuje mirniju razmenu dobara sa njima.

  • @Joe i @Pank je Pink, drugari… čisto nešto sumnjam u vašu tvrdnju da Vučić opstaje na vlasti jer kontroliše medije ( za početak, krajnje nategnuta teza za svakoga ko gleda/sluša/čita te medije), koliko zbog kardinalne gluposti, nesposobnosti, nemoralnosti, nepoštenja i ko zna čega sve nečeg drugog, njegovih oponenata. Iako je opšte rasprostranjeno uverenje (i omiljeni izgovor za katastrofalne poraze i neuspehe među našim („ostrašćenim i ogorčenim“ opozicionarima, „graŽdanskim intelektualcima“, „slobodnim umetnicima“, „čuvarima porodičnih vrednosnina“, i ostalim usnihprdlji svih vrsta…) da ga na vlasti drže „zaluđeni fanovi i beslovesna masa naroda, opijena medijima“ (konzumenti Parova, Farmi, Zvezda Granda, ranije Kursadžija…)
   Mišljenja sam da za njim nisu „ko ludi“ ni članovi njegove sopstvene stranke, a ni većina onih koji su glasali za njega i da repom ne bi mrdnuli da ga sutra zameni neko bolji ili bar ne gori od njega.

  • I upravo to je problem – oni koji se predstavljaju kao alternativa Vučiću kardinalno i nepopravljivo loši! Mnogi od njih su bezveznjaci koji nisu vredni pomena. Pogledajte samo koje osobe na lokalu imamo kao alternative. Ako bi se na lokalu kandidovao professor Nešić sa manjom grupom zanimljivih, inteligentnih, zdravorazumskih, neisfoliranih sredovečnih i mlađih ljudi, siguran sam da bi druga priča bila. Ima moju svesrdnu i bezuslovnu podršku ako se na to odluči, evo pristajem da budem bot-volonter, botina nad botinama, najopasniji super-bot. Najopasniji, ali ne zbog svojih veština i umeća, već zato što za botovanje ne tražim ništa. U tom slučaju, čuvajte se vi naručeni botovi, jer milost ne tražim niti bih vam je dao! 🙂

  • I još nešto. Svestan sam da je ovde svaki komentar koji ide u pravcu „kritike kritičara“ (njihove gluposti, izraženoj manipulativnosti, primitivizma, lažljivosti itd), te razobličavanja i promene takve opozicije, ne bi li ih prisilili, sada, dok je još vreme, da postanu realna alternativa Vučiću, se tumači kao „odbrana vođe“ ili „napad na demokratiju“. I to je jedan od razloga zašto se ne može ni korak napred. Tolko od mene, laku noć,

 • Jel to ona ulica i onih 20 leskovačkih demonstranata koji su danima protestvovali zbog navodne izborne „kradje“? Mnogo se zanosiš, ali dobro, sve u skladu sa interesima tvojih nalogodavaca. Međutim, kao što bi narod rekao „tanka svirka“. Ta Soroš priča ne prolazi.

  • Goce, a vi sa 10 automobila po grad pa – tuui-tuuuuuu…To li beše sve me stra „spontani narodni bunt“? Ja tu ne vido nikog „iz naroda“, sve neke cvećke ko ti sa članske karte.

 • Zašto dotični gospodin misli da je njegovo mišljenje merodavno?
  Uostalom, bili su izbori, ja koliko znam Leskovac je većinski glasao za SNS tj.za Vučića… Da nećete protiv volje većine?

 • Da li neko zna kako se zvala posle 2 svetskog rata sadašnja ulica Svetoilijska ?“

 • @Joe Strummer

 • @Joe Strummer
  Neznam odakle ovaj pa sve zna i u sve se razume.Ti kodasi novi koluminsta. Svaka sitnica ti smeta kod Meska a ovi iz nvo tolko su dobri.Vodi ih kuci odmah.

  • joe se pojavi uvek ispod večkovu kolumnu a od nvo u leskovac nema ništa rasterani su ko bugarska skupština.koj gim je kriv kad ne umeju s pare pa im stranci više ne daju ni žutu banku.sve su to nišči duhom što donacije uložiše u svoji stomaci.svi sem večka. pogle kako je vitak il ga istanjili u fotošok.sad oće da se preorijentišu pa će nišči traže i od kim džonga.putin im neće dava,možda samo na večka al samo zato što je bio u spo i što je čuo za herojsku borbu njinu.će bude veliko tumbanje.

 • Нешић:“наш Врховник, обер лажов, који кад зине лаже, врховни Роштиљџија и Распаљивач Скара – Александар Вучић“- Још се смејем.
  @Uča -Ulica Vjačeslava Nešića? Генијално!
  Па се питам: Како оволико духовити и виспрени Лесковчани имају овако лошу власт? У чему је штос?

 • Погрешио сам наслов. Треба да пише кликери би радив. Мислим на Учу и Нешића. Поготову на Учу. И за Драгица – Љиљана. Алал вера.

 • Da ste napisali kraci tekst,pa da dam neki komentar,ovako, primecujem nov stajling,posle americke jakne,ruska majca.Za sledecu kolumnu,japanski kimono ili meksicki sombrero.A da, kutre je idalje sareno kao ovi iz SNS.

  • Ti li si od onih koji više vole slike u knjigama?

  • Pa da ja sam kamijondzija.Puna mi je kabina slika.Ne citam knjige.Obrazujem se preko pametnih komentara,kao ovaj tvoj,poucan,interesantan..ma boli glava.

  • Ma znamo, hoćeš da kažeš da si „učenjak“ ali si skroman pa nećeš da nam to obznaniš. Imaš jednostavna rešenja za sve goruće probleme, ali neće niko da te sagleda. Puna je Srbija takvih, imamo vas za izvoz.

  • Prvo,nisam ,,ucenjak,,nego sam i gluplji od BOTa,on svoju glupost naplati,ja ne.Drugo,imam resenja za ,,goruce probleme,,ali eto nece niko da me ,,sagleda,,pa i Vi,niste glupi kao ja.Trece,malo vam je sto deca odose preko,pametna,obrazovana,kulturna…pa hocete i nas gluplje od BOTova da liferujete.Nece moci,kilte.

  • Poslednje utočište pokvarenjaka je sakrivanje iza dece i slične patetike, a ako je zbog mene ijedno dete otišlo „preko“ zovite me Žmigavac, Bojta ili Mesko. Odazivaću se na bilo koji od tih nadimaka.

  • A,ako ste vi nivo Z.B.M.onda ja tu nemam sta da trazim.KREM.Jos pokusavate da u ovoj raspravi ubacite Andrica,njet,odo ja iz ovog mucnog,,razgovora,,.BOT je BOT,s njim je lakse i lepse.

 • Ti si brate rešavao na ulicu pa nesi ništa rešija, bolje ti više ne reševaj, moli te brat

 • Vrlo opasan tekst, koji priziva a kobajagi ne priziva.

 • Ajde, Profo, šilji plajvaz za novu vikend kolumnu. Neće imamo šta da čitamo da nas razonođava dok pravimo ajvar.

vaš komentar