Uručene Svetosavske nagrade opštine Babušnica za 2017. godinu

Predsednica opštine Babušnica Slađana Nikolić, na jučerašnjoj svečanosti povodom školskog praznika Svetog Save, uručila je Svetosavske nagrade opštine Babušnica za proteklu godinu.

Za postignute uspehe, rezultate i inovacije kojima se doprinosi razvoju i unapređenju obrazovanja i vaspitanja koji imaju poseban značaj za opštinu Babušnica, visokim opštinskim priznanjem nagrađen je  Jovan Stojičić iz Babušnice, učenik 8. razreda OŠ „Despot Stefan Lazarević“ iz Babušnice, za postignut uspeh ostvaren na republičkom takmičenju.

Ovaj petnaestogodišnjak je nagrađen i za  „Književna olimpijada“, međunarodno takmičenje iz računarske i informatičke pismenosti „Dabar“, kao i odličan uspeh, primerno vladanje i učešće u više nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

Igor Rakić iz Babušnice, profesor geografije Gimnazije „Vuk Karadžić“ iz Babušnice, nagrađen je za poseban doprinos obrazovanju i vaspitanju a za značajne mentorske rezultate postignute na Balkanskoj geografskoj olimpijadi u Sloveniji, Nacionalnoj geografskoj olimpijadi i konkursima „Četri simbola Evropske unije“ i „Evropski dnevnik“, kao i nekoliko dela iz oblasti kulture i programa stručnog usavršavanja.

Nagrađena je  i Osnovna škola sa domom učenika „Dobrinka Bogdanović“ iz Strelca, za realizaciju dodatnih programa, stalne brige i podrške deci iz osetljivih grupa i seoskih sredina u opštini i okrugu, i ostalih dodatnih vaspitno-obrazovnih aktivnosti.

Odlukom Opštinskog veća dobitnicima priznanja su pored Svetosavske povelje uručene i novčane nagrade u visini jedne neto prosečne mesečne zarade u Republici Srbiji utvrđene prema poslednjem zvaničnom podatku.

Svečanosti su pored dobitnika priznanja, prisustvovali i čelnici lokalne saouprave, direktori osnovnih i srednjih škola, prijatelji i rođaci dobitnika nagrada.

Svečano je juče bilo i u Predškolskoj ustanovi „Dečja radost“ u Babušnici, gde su polaznici ustanove sa svojim vaspitačima obeležili Savindan.

Obeležavanju Savindana u ime lokalne samouprave prisustvovali su Dejan Lazarević, predsednik SO Babušnica i Rade Minić, sekretar skupštine.