Uspešan nastup leskovačkih rukometaša u Brčkom

Ekipa Dubočice54-Meteor, koja od skoro nastupa pod zajedničkim imenom, učestvovala je na Međunarodnom rukometnom turniru “Trofej Brčko distrikta” i ostvarila zapažen uspeh osvojivši drugo mesto u generaciji 2002/03. i prvo u generaciji 2004/05.

Na ovom, prema rečima trenera Mitrović Dragana Monje, izuzetno dobro organizovanom turniru, mladi leskovački rukometaši pokazali su odlične igre i što je još bitnije ponašanje van terena i tako u pravom svetlu predstavili Leskovac i Srbiju.

Generacija 2002/03 poražena je u finalu, rezultatom 21:20, ali je iz ekipe Dubočica54 Meteor za najboljeg golmana proglašen Nikola Mitić a treneri Bratislav Mikić i Dragan Mitrović ističu da treba zapamtiti imena Đurić Andrija, Simić Uroš, Đurović Strahinja, Džunić Marko i Mitić Nikola, koji će u skorijoj budućnosti predstavljati oslonac leskovačkog rukometa.

I pored poraza u  prvoj utakmici, generacija 2004/05 odlično odigrala sve preostale utakmice i stigla do finala protiv RK Sloboda iz Tuzle, a utakmica je završena nerešenim rezultatom da bi u šokantnoj seriji sedmeraca, najmlađi igrač Mitrović Aleksa doneo pobedu i 1. mesto ekipi Dubočice 54 Meteor.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Danilo Krstić član leskovačkog kluba.

Dragan Mitrović “Monja” kaže da će u prvoj polovini novembra njihov klub biti domaćin 13. po redu turnira rukometnih nada “Meteor 2018” na kome se svake godine okupi veliki broj učesnika iz zemlje i okruženja, i dodao da se nada da će leskovačka publika naći vremena da isprati bar deo zanimljivih utakmica.