Usvojen projekat izgradnje socijalnih stanova

NIŠ – Gradsko veće na poslednjoj sednici donelo je Rešenje o davanju saglasnosti na Projekat „Izgradnja stanova za socijalno stanovanje L1-L4 na lokaciji u ulici Petra Aranđelovića u Nišu Javnog preduzeća „Gradska stambena agencija“ , objavljeno je na zvaničnom sajtu grada.

“Posle sedam godina trajno ćemo rešiti pitanje naših sugrađana iz Mramora, kojima su kuće 2005. godine stradale u velikom klizištu na Mramorskom brdu.  Važno je i to da će nove stanove koji će se graditi na Ledenoj steni finansirati Banka za razvoj Saveta Evrope, a od 12 gradova koji učestvuju u ovom programu, samo je Grad Niš u ovom trenutku spreman da povuče ta sredstva, jer ima kompletiranu projektnu dokumentaciju i opredeljena sredstva i sve je spremno da već sredinom aprila počne izgradnja ovih stanova. Ovo je samo prva faza, a u drugoj fazi gradiće se stotinak stanova u naselju „Branko Bjegović“ , a uskoro će se pred Gradskim većem nađi još jedan projekat Gradske stambene agencije koji se tiče izgradnje nove dve lamele u ulici Majakovskog u Duvaništu, rekao je gradonačelnik Simonović.

Na lokaciji u ulici Petra Aranđelovića izgradiće se četiri lamele sa 11.500 kvadratnih metara stambene površine 237 stanova, strukture od garsonjera do trosobnih.

 

(kraj)