Više od 600 Leskovčana na besplatnim kardiološkim, oftalmološkim i laboratorijskim pregledima

Specijalisti Opšte bolnice Leskovac obavili su danas 200 preventivnih besplatnih kardioloških pregleda, 201 oftalmoloških i 245 laboratorijskih pregleda kod 605 pacijenta.

Besplatni pregledi u ovoj zdravstvenoj ustanovi, kao i u Domu zdravlja, obavljeni su po šesti put, po preporuci Ministarstva zdravlja.

Danas su se radili kompletni kardiološki, oftalmološki pregledi , kao i laboratorijske analize – tumor markeri, štitne žlezde TSH i FT4, kao i tumor marker prostate, odnosno, PSA analize. Veoma smo se dobro organizovali i već do 12 sati uradili već 200 analiza u laboratoriji, 152 kardioloških i 130 oftalmoloških pregleda“,  objašnjava Nebojša Dimitrijević, direktor bolnice.

Pregledi su se obavljali od 8 do 16 sati, ali su kardiloški počeli sat ranije jer se tokom prethodnih pregleda primetilo da pacijenti dolaze ranije zbog gradskog prevoza.

Ovi preventivni pregledi će biti nastavljeni sa željom da se naši sugrađani nauče da dolaze kod lekara kada ne osećaju zdravstvene tegobe, da se eventualna bolest otkrije u ranijoj fazi kada je izlečenje stoprocentno“, dodaje Dimitrijević.

On naglašava da su sadašnji preventivni besplatni pregledi zapravo „uvod u jednu veliku preventivu koja će se u Srbiji raditi narednih godina“