Više para za talentovane Nišlije

NIŠ – Savet za mlade Skupštine Grada Niša usvojio je inicijativu grupe nevladinih organizacija za uvođenje budžetske stavke za „Konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata koji promovišu unapređenje kvaliteta života mladih i predlaže se za ove svrhe izdvoji najmanje 1,5 miliona dinara. Savet je jednoglasno odlučio da se sredstva za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata uvećaju sa             30 na 43 miliona dinara, objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Niša.

Protekle tri godine Grad je  finansirao  15 omladinskih projekata u iznosu od 2,3 miliona dinara. Ivan Jocić, predsednika Saveta za mlade kazao je da žele da omoguće i podstaknu realizaciju novih raznovirsnih i proaktivnih ideja mladih.

Usvajanjem predloga da se Fond za talente uveća na 43 miliona dinara, omogućilo bi se povećanje mesečnog iznosa stipendija uz uračunat rast broja stipendita. Pored toga bi se povećala sredstva za jednokratne naknade niških talenata koji učestvuju na međunarodnim takmičenjima, a dao bi se prostor i za povećanje iznosa Vidovdanske nagrade, odnosno za stipendiranje studenata i učenika sa hendikepom, naveo je Jocić.