PODRŠKA VLADE ŠVAJCARSKE  ZA BOLJE UPRAVLJANJE LOKALNIM JAVNIM FINANSIJAMA I NADZOR NAD LOKALNIM JAVNIM PREDUZEĆIMA U 48 OPŠTINA I GRADOVA

Vladičin Han, Surdulica i Bosilegrad deo švajcarskog projekta RELOF 2

Predstavnici opštine Vladičin Han, Surdulica i Bosilegrad potpisaće sa Švajcarskim sekretarijatom za ekonomske poslove i Projektom Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) Memorandum o saradnji kojim se obezbeđuje stručna podrška Projekta u uspostavljanju ili unapređenju finansijskog upravljanja i kontrole, interne revizije, uvođenju inovativnih modela u javnim finansijama i nadzora nad lokalnim javnim preduzećima.

Svečano potpisivanje Memoranduma o saradnji između projekta RELOF2 i ove tri lokalne samouprave održaće seu sredu, 17. februara 2021. godine, u 11 časova, u Opštinskoj upravi Vladičinog Hana (Adresa: Svetosavska 1)

Devet od ukupno 48 lokalnih samouprava koje će biti partneri RELOF2 (Pančevo, Alibunar, Opovo, Nova Varoš, Sjenica, Prijepolje, Novi Pazar, Raška i Tutin), potpisalo je Memorandume o saradnji prethodnih dana, čime je i zvanično otpočela realizacija aktivnosti. Tokom narednih nedelja, Memorandum o saradnji biće potpisan i sa ostalim lokalnim samoupravama koje su partneri Projekta.

Projekat koji podržava Vlada Švajcarske će tokom 2021. i 2022. godine obezbediti ekspertsku podršku ovim lokalnim samoupravamau primeni propisa, uspostavljanju procedura i mehanizama i uvođenju novih alata ovim oblastima. Cilj je da se unapredi način planiranja, raspodele i kontrole trošenja budžetskih sredstava, kao i nadzor nad radom lokalnih javnih preduzeća. Na ovaj način se podržava stabilnost javnih finansija jedinica lokalne samouprave i osigurava bolje pružanje usluga građanima i veća transparentnost u radu lokalnih uprava.

Ove promene u radulokalnihupravasuaktivnosti u okvirureformelokalnihjavnihfinansijaizakonskasuobavezazasvekorisnikejavnihsredstava. One omogućavaju da se dosadašnjifokusširisa, isključivogpraćenjanamenskogizakonitogtrošenjasredstava, naupravljanjebaziranoiusmerenonaostvarivanjeciljevairezultata.

Pored osnovnogcilja, Projekat RELOF2 podstičeipromovišemeđuopštnskusaradnju, kako bi lokalnesamoupravesavišekapacitetapružalepodrškumanjima. Lokalnesamoupravekojesupartneri RELOF2: Pančevo, Alibunar, Opovo, Kragujevac, Topola, Batočina, Lapovo, Aranđelovac, Vladičin Han, Bosilegrad, Surdulica, Nova Varoš, Prijepolje,  Sjenica, Pirot,  Bela Palanka, Babušnica, Dimitrovgrad, Aleksinac, Varvarin, Medveđa, Zrenjanin, Žitište,  Sečanj, Tutin, Novi Pazar, Raška, Trstenik, Vrnjačka Banja, Sokobanja, Ražanj, Bečej, Žabalj, Ada, Čoka, Bač, Odžaci, BačkiPetrovac, Bogatić, Ljubovija, Mali Zvornik, Osečina, Lajkovac, Sremska Mitrovica, Šid, Užice, ParaćiniKnjaževac.Tokom narednih nedelja, Memorandum o saradnji biće potpisan i sa ostalim lokalnim samoupravama koje su partneri Projekta.

Više o projektu na www.lokalnefinansije.rs, kontakt press@lokalnefinansije.rs

Pratite juGmediu na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

vaš komentar