U „Vodovodu“ zapošljavani radnici sa partijskim knjižicama

LESKOVAC – Predsednik Sindikata radnika javnih komunalnih preduzeća za Jablanički okrug Dragiša Đorđević izjavio je danas da je najveći broj radnika zaposlen u leskovačkom „Vodovodu“  i da su radna mesta dobijana preko partijskih knjižica, te da u tom gradskom preduzeću ima viška oko 200 radnika..

Partijska zapošljavanja

„To je opšta poznata stvar. Svaka vlast je zapošljavala nekog svog i to je praksa već godinama unazad“ rekao je Đorđević, gostujući u programu Televizije Leskovac .

On je istakao da JP „Vodovod nema preko 500 radnika ali da ih radi tačno 393, što takođe nije mala cifra.

„Tačno je da njih oko 200 višak, ali mi se u sindikatu zapravo zalažemo za zapošljavanje još ljudi. Bolje 400 radnika da prima kakvu takvu platu nego da 200 viška ode na tržište rada“ objasnio je sindikalista.

Upitan da li zapošljavanje po partijskoj liniji zapravo znači izostanak stručnog kadra, Đorđević je kazao da se tokom rada steknu izvesna znanja.

„Pa, počnu da rade, a onda se vremenom uhodaju i nauče posao. Nije to baš toliko teško“, ocenio je sindikalac.

Đorđević je izneo i stav da bi samnjenje broja radnika u „Vodovodu“ moglo dovesti do pogoršanja kvaliteta vode za piće.

„Smanjen broj radnika znači i manji broj… ovaj… lošiji kvalitet vode za piće“ upozorio je Đorđević.

Povod njegovog gostovanja na Jutarnjem programu TV Leskovac bilo je jučerašnje pokretanje peticije radnika „Vodovoda“ protiv privatizacije javnih i javno-komunalnih preduzeća u Srbiji.

Na štandovima je bilo gužve, a incijatori peticije su rekli da im je cilj da se u Leskovcu sprovede referendum o privatizaciji.

“Ako i naša preduzeća privatizuju to će značiti nova otpuštanja i nova gladna usta” upozorili su juče radnici “Vodovoda”.