Vranjski gimnazijalci najbolji u Rusiji

VRANJE – Učenici Gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja, osvojili su tri prva i jedno drugo mesto na međunarodnoj Bios Olimpijadi u Sankt Petersburgu u Rusiji .

Na takmičenju koje je trajalo od 15. do 22. septembra, učenici Gimnazije osvojili su najveći broj nagrada.

Učenik Milan Pešić, osvojio je prvo mesto iz hemije dok je drugonagrađena iz oblasti hemije učenica Kristina Jevremović . Gimnazijalke Anastasija Petković i Jana Stankovi osvojile su prva mesta iz oblasti biologije.

gimnazijalci 2

Učenici Gimnazije , svake godine, skoro tradicionalno, donose medalje sa ovog međunarodnog takmičenja. Ipak, direktorka ove obrazovne ustanove, Suzana Mišić Stanković, ovogodišnji uspeh opisuje kao zapažen.

Svakako da je ovo veliki uspeh, četiri osvojena mesta, od toga tri prva i jedno drugo samo potvrđuju njihovu spremnost i želju da se bave naukom i stalno napreduju. Ono što im se ne može osporiti su znanje, talenat i želja da se bave naukom, istražuju i postižu rezultate i idu dalje. Oni otvaraju novu stranicu uspeha i postignuća, i motivišu sve nas da je cilj znanje koje se primenjuje i ima svoj produkt”, kaže direktorka i dodaje da uvek treba podržati i promovistati prave vrednosti i ukazivati na mladost koje predstavlja pravo jezgro društva.

Nagrađeni učenici imaće priliku da svojim vršnjacima i profesorima prezentuju radove na kojima su radili, a organizatori Bios Olimpijade su radove nagrađenih učenika objavili u  Zborniku

Milan Zdravković