Vranjski „Vodovod“ zavrće slavine neplatišama

Pojedini korisnici duguju i preko 200.000 dinara, pa ispada da svoje obaveze nisu izmirivali od momenta priključenja na vodovodnu mrežu.

VRANJE –  “Vodovod” je počeo sa isključenjima svih dužničkih korisnika  iz Vranja sa distributivne mreže koji ne poštuju dinamiku plaćanja ugovorenu reprogramom , saopštio je v.d. generalnog direktora ovog Javnog preduzeća, Vene Zdravković. On napominje da će takvi korisnici sami snositi sve troškove ponovnog uključenja na mrežu.

Zdravković je istakao da pojedini korisnici duguju i preko 200.000 dinara, pa ispada da svoje obaveze nisu izmirivali od momenta priključenja na vodovodnu mrežu.

„Prošle nedelje smo poslali upozorenje neplatišama, a od juče smo zaustavili kompletnu građevinsku operativu i svi ljudi iz tog dela su krenuli na teren i vrše isključenja tih neredovnih platiša. Za njih više ne postoji mogućnost potpisivanje novog reprograma već će im voda biti priključenja tek nakon izmirenja kompletne obaveze“  otkrio je Zdravković.

Ukupna dugovanja takvih potrošača su oko 6,5 miliona dinara, dok dugovanja fizičkih lica prema „Vodovodu“  iznose oko 80 miliona dinara.

„Nadzorni odbor je na moj predlog doneo odluku da neredovnim platišama izađemo u susret  kroz potpisivanje ugovora o reprogramu i omogućimo da zaostala dugovanja izmire na određeni broj rata u zavisnosti od iznosa duga “ kaže Zdravković i dodaje da pojedini korisnici to poštuju, a drugi ne, te da ima onih koji su iz ranijeg perioda zaključili i po tri reprograma.

vodovod 2

Ono što je jako karakteristično, kaže Zdravković,  jeste da pojedini korisnici usluga sa reprogramom plate prvu ratu pa prestanu, jer kupe vreme i misle da su time završili. On napominje da će isključeni korisnici sami snositi sve troškove ponovnog uključenja na mrežu.

Iako je rezultat poslovanja nakon prvog kvartala okarakterisan kao pozitivan , dugovanja korisnika prema Vodovodu sa početka ovog meseca iznose oko 750 miliona dinara, što je višestruki broj od 115 miliona dinara obaveza koje Vodovod ima prema svojim dobavljačima.

„Problem naplate je permanentan, pokušavamo na sve moguće načine da to rešimo. U pojedinim  delovima uspevamo to da rešimo, u pojedinim ne, jer to nije samo problem Vodovoda već cele srpske privrede izazvane nepoštovanje dužničko-poverilačkim odnosima“ izjavio je  Zdravković.

Kao najveće dužnike od pravnih lica on svrstava firme  nekadašnjih vranjskih giganata .

Najveće potraživanje je od HK „Jumko“, negde oko 350 miliona dinara, to potraživanje datira iz nekog ranijeg perioda , sledeće potraživanje je od Simpa oko 70 miliona dinara, dok grad Vranje za isporučenu vodu duguje oko 10 miliona dinara i Zdravstveni centar sa dugovanjem od 4 miliona dinara. Na dalje su korisnici sa manjim iznosom dugovanja, što pravna što fizička lica“ otkriva Zdravković.

Generalni direktor Vodovoda osvrnuo se i na probleme koje svaraju trenutne vremenske neprilike uzrokovane čestim i obilnima padavinama, zbog čega dolazi do produžetka izvođenja radova i završetka ugovorenih poslova, budući da se veliki broj njih odvija na otvorenom.

(Kraj) mig

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

2 komentara

  • Jadan narod koji je toliko srozan od političara rodoljuba
    da nemaju čime da plate ni za vodu !

  • A, da,zaboravio sam i da pitam koliko ima u vaš „Vodovod“
    onih i kolike su im plate,koji ne zarade ni za vodu koju popiju u vašem preduzeću !

vaš komentar