Vučić: Od 1. januara 2022. prosečna plata 600 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će od 1. Januara naredne godine prosečna plata u Srbiji iznosti 600 evra, a sve je to povezao sa projekcijama MMF-a.

„MMF je promenio svoje projekcije za Srbiju. Oni su govorili da ćemo imati privredni rast od 5 odsto, zatim je Evropska komisija rekla 5,3 odsto, a MMF je noćas promenio projekciju na 6 odsto, što je prognoza koju smo i mi najavili. Posle Litvanije smo najbolji u Evropi“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazeći punkt za vakcinaciju u kasarni „Dedinje“.

On je istakao, piše „Blic“, da te procene govore da Srbija odlično napreduje.

„Predviđaju nam i znatno veći rast u 2022. – sa 3,8 su povećali na 4,5 odsto i to će još pomerati. A kada u aprilu pomerate projekciju to znači da ta zemlja jako dobro radi i napreduje. Smanjili su i prognozu deficita i to zbog kapitalnih investicija“, rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da je juče samo na Moravskom koridoru radilo 1.025 radnika, i to samo na delo od Pojata ka Kruševcu.

„To nam donosi privredni rast, a taj rast nam donosi veće plate i penzije. Ne smem da najavljujem, ali svakako očekujem da ćemo imati i rast plata i penzija ako nastavimo u ovom smeru. Zato pozivam ljude da se vakcinišu, kako bismo mogli da se vratimo u normalan život i posao“, najavio je Vučić.

Prema njegovim rečima, to znači da ćemo 1. januara imati prosečnu platu od 600 evra.

„MMF takođe kaže da Srbija ove godine, uprkos ogromnom ulaganju u investicione radove i vojsku, neće preći 60,3 odsto javnog duga, a onda će javni dug početi da pada. To su fantastične vesti za Srbiju!“, zaključio je Vučić.

Podsetio je da je ukupni BDP Srbije u proteklih nekoliko godina porastao za čak 50 odsto.

„Nikada nismo imali takav rast u istoriji“, istakao je.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!

8 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Maki
13.05.2021. 14:48

Odgovorno je Vucic vodio ekonomsku politiku i potezi koji je tada samo on znao da povuce i imao hrabrosti jesu stvorili uslove da ne bankrotiramo. U vreme najvece opasno po ekonomski sistem zemlje mi smo uspeli da imamo rast bdp-a. Dok su u drugim drzavama radnici ostajali bez posla kod nas su se otvarala niva radna mesta i smanjivala stopa nezaposlenosti. Covek jednostavno zna sta radi, a za svoje odluke ima potporu tamo gde je najbitnije, u narodu.

nikola7
13.05.2021. 14:54

Godinama drzava povecava plate i penzije . Uskoro cemo imati 600e meaecnu platu, sto u Srbiji nije bilo. Sve pohvale

Uča
13.05.2021. 14:54

Ovo je velika vest za Srbiju, nikada u prosveti nije bila ovoliko velika plata!

Ijasmina
13.05.2021. 14:56

Polako ali sigurno se poboljsava standard u nasoj zemlji, naravno zalaganjima predsednika…

Jovan
13.05.2021. 14:56

Srbija nikada nije bila stabilnija finansijski. Sve pohvate i Vucicu i citavom timu, koji je sredio i uredio Srbiju.

Lia
13.05.2021. 15:01

Plate u zdravstvu su duplo povecane, prosveta takodje, privatnici redovno isplacuju svoje radnike, uz doprinose, prekovremene sate i praznike.
Tako da je ovo sto predsednik prica utemeljeno na vidljivim dokazima. Bolje se zivi to je evidentno.

miroslav1337
13.05.2021. 15:02

Plate su vece nego prethodnih godina i to je cinjenica. Da li ima prostora za rast, ima i nadamo se da ce biti jos vece plate. Bitno je da se krecemo u pravom smeru.

Mrštanac
13.05.2021. 15:05

Uposljenost raste, plate rastu. Za par godina ekonomski stizemo par evropskih zemalja i tu nije kraj!