Za Gimnaziju iz Vlasotinca zlatna medalja

Gimnazija “Stevan Jakovljević” iz Vlasotinca dobila je Veliku zlatnu medalju za kvalliet obrazovanja, na 13. Međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi” u Novom Sadu, koji je održan od 8. do 10. marta.

Ovo priznanje dodelila je međunarodna komisija koja je, između ostalog, imala u vidu i izveštaj Komisije o eksternom vrednovanju škole.

“To je uspeh svih učenika i nastavnika naše škole, kako ovih generacija koje trenutno pohađaju školu, tako i svih prethodnih. Ovo priznanje je za nas obaveza više, da nastavimo da unapređujemo kvalitet obrazovanja”, kaže direktor vlasotinačke gimnayije Živan Šušulić.

On je ovom prilikom podsetio na 55. rođendan ove škole, koji su proslavili u decembru prošle godine, dodajući da je njihova škola iznedrila je i brojne doktore nauka koji danas predaju na univerzitetima u zemlji I inostranstvu.

Sajam obrazovanja “Putokazi” afirmiše obrazovne institucije srednjoškolskog i visokoškolskog nivoa u zemlji i inostranstvu, a zainteresovanima za nastavak školovanja i stručno usavršavanje pruža potrebne informacije o uslovima upisa. 

Organizatori sajma su Ministarstvo prosvete, Vlada Vojvodine i Novosadski sajam.