Za Leskovac-zajedno: Da deca u Leskovcu imaju iste uslove kao deca u Beogradu

Odbornicka grupa “Za Leskovac – Zajedno” obratila se danas javnim saopštenjem koje je, zapravo, upućeno gradonačelniku Leskovca i lokalnoj vlasti, a u kome se traži da se za decu Leskovca obezbede sve prinadležnosti tokom školovanja koje imaju deca srpske prestonice.

 Saopštenje prenosimo u celosti:

“Odbornicka grupa “Za Leskovac – Zajedno”  zahteva od gradonačelnika i vršioca lokalene vlasti u Leskovcu, da i našoj deci, leskovačkoj deci, isto kao i deci u Beogradu, omogući besplatne tablete, besplatne udžbenike, a najsiromašnijoj deci i besplatni internet. Na taj način bi se deca u Leskovcu osetila jednako vrednom i jednako važnom, kao i deca u Beogradu.

To bi bio način da oni i njihovi roditelji, na trenutak zaborave da žive u gradu bez industrije, sa najnižom prosečnom platom u zemlji, gradu bez perspektive za mlade, i u zemlji gde za aktuelnu vlast nisu ista deca u Beogradu, Leskovcu, i drugim gradovima i to im jasno stavlja do znanja i prilikom školovanja.

S toga apelujemo na Vas, da ovaj predlog koji će biti upućen skupstini i prihvatite”

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!

18 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Student
19.02.2021. 16:46

To sto navodite da je grad bez perspektive za mlade, jeste bilo bi tacno da gradonačelnik Cvetanovic nije pokrenuo fond za mlade talente i ako neko uvazava mlade to je sigurno on. Kao student sam ponosan na svoj grad sto nas nagradjuje za uspehe na fakultetu, konkretno mene sa prosekom 9.8 sa 35.000 dinara, ako mislite da je to malo pogledajte u okruženju koliko dobijaju, a otkricu vam da dobijaju 0 din. Možda se samo par gradova mogu pohvaliti ozbiljnom omladinskom politikom kakva postoji u Leskovcu.
I ne dobijaju novac od grada samo uspesni studenti, vec i srednjoškolci, sportisti, istraživaci.
Nisam cuo da je tako bilo ranije pre te 2012. i zato izmedju ostalog i podrzavam SNS.

Igor
19.02.2021. 17:41
Odgovor za  Student

Dobro, sada idi poruckaj sendvic i popi jogurt pa nastavi da kucas hvalospeve Sns bosanskom lobiju.

kad bi se zezali
19.02.2021. 17:11

ma tablet i udzbenici sitnica i nasa deca bi htela da se voze gondolom i da gledaju spomenik stefanu nemanji

Ana K
19.02.2021. 17:19

Predlog je lep i u neku ruku treba razmotriti tu temu…nažalost mislim da je politički obojen jer da nije tako vi bi gospodo izašli sa predlogom ne pominjući vlast i odgovorne…odakle unapred znate da nosioci odgovornosti negće prihvatiti vaš predlog? Unapred ste osudili i pritom zaboravili koliko je ova vlast učinila za tu istu decu…počev od naknada trudnicama,jednokratnih naknada prilikom porođaja,besplatne bebi opreme,opremanja i izgradnje vrtića,izgradnje i rekonstrukcije škola,ulaganja u školski sport…mogu do sutra da nabrajam

Leskovcanin
19.02.2021. 17:19

Svaka Vam cast. Predlog je odlican. Besplatni udzbenici su svakako potrebniji.deci u Le neho u Bg. Na potezu je lokalna samouprava. Nema opravdanja ako odbiju ovaj predlog.

Mini
19.02.2021. 17:43
Odgovor za  Leskovcanin

Svakom detetu Srbije su potrebni besplatni udzbenici. A nasa lokalna vlast mnogo cini da svima kojima je potrebno pomogne. Sigurna sam da bi i bez sakupljanja jeftinih poena odbornika koji i ne ucestvuju u radu Skupstine, gradonacelnik Leskovca uradio sve sto je u mogucnosti da deca Leskovca budu obezbedjena udzbenicima.

Aleksandar Veliki
19.02.2021. 17:56
Odgovor za  Leskovcanin

U pitanju su digitalni udžbenici. A to ne umanjuje vrednost odluke grada Beograda i Gradonačelnika.

Kalisi
19.02.2021. 17:22

Eh, svi bismo mi voleli da imamo budžet kao Beograd pa da deci damo sve besplatno. Ali želje su jedno, mogućnosti drugo.
To što grad Leskovac ne može da parira prestonici u nekim stvarima, ne umanjuje činjenicu da Leskovac daje veliki doprinos porodicama i sprovodi odgovornu populacionu politiku. Daje se jednokratna pomoć porodiljama, besplatni udžbenici za sve prvake, kao i za sve učenike čije su porodice korisnici socijalne pomoći, subvencioniše vrtić, vantelesna oplodnja, vaučeri za deset prvih beba rođenih u Leskovcu i mnogo toga. Od danas roditelji sa troje i više dece mogu da ostvare brojne pogodnosti.
Činjenica je da Leskovac vodi računa o svojoj deci.

Todor
19.02.2021. 17:24

Ako uporedimo sta je prethodna vlast uradila za obrazovanje videcemo da je ova vlast 1000% izdvojila vise od demokrata, a ovi sto kritikuju su sve demokrate

Mile
19.02.2021. 17:30

Deca u Leskovcu se već osećaju jednakijom i vrednijom od dece iz beogradske džungle! To što vi ne cenite vaš grad i mesto gde živite vaš je problem,nemojte da u vaše demagoške fantazije uvlačite naše andjele.

Nina
19.02.2021. 17:45

Zar nasa lokalna vlast ne pokazuje koliko brine o deci. Malo li je sto je svaka skola na teritoriji grada dobila sportsku opremu.

Dina
19.02.2021. 17:46

Slazem se da sva deca u Srbiji treba da imaju iste uslove za odrastanje i skolovanje i sigurna sam da ce lokalna vlast sve uciniti sto je moguce da i skolarci Leskovca imaju iste uslove kao i deca i studenti drugih gradova.

Milos
19.02.2021. 17:53

Leskovac vec brine o deci ima fond za mlade talente, dobija se pomoc za udzbenike, renoviranjem skole poboljsavaju se uslovi za nastavu to je sve za pohvalu….

macolini
19.02.2021. 17:58

Uzgred,
sve pohvale za lokalnu samoupravu i njeno sveopste delovanje u svakoj sferi zivota.

Aleksandar Veliki
19.02.2021. 17:58

1. U pitanju su digitalni udžbenici.
2. Sa kojim pravom vi iz bivšeg režima pametujete i predlažete. O vašim NEsposobnostima može da se napiše doktorska disertacija.

Budika
19.02.2021. 17:58

Licemerno je da o tome pricaju ljidi koji nikada nista nisu uradili da olaksaju neciji polozaj. I jos je gluplje poredjenje Beograda i Leskovca po tom pitanju pogotovu kada se uzme u obzir razlika u budzetu. A nasa deca su zlatna i u mnogim stvarim i bolja od beogradske dece.

Tona
19.02.2021. 18:05

Lokalna samouprava zadnjih godina preduzima niz aktivnosti koje su vezane za nasu decu i omladinu i kako bi sto vise mladih ostalo u ovom gradu. Naravno, svako bi voleo pa i ljudi koji su na vlasti da imaju jos vise mogucnosti za poboljšanje zivota dece i mladih ali nista ne moze preko noci.

Atina
19.02.2021. 18:05

Moglo bi se reći da je ovo jedan od dobrih predloga opozicije, samo što se i ovoga nisu sami setili, već videvši da lokalna vlast u prestonici kupuje opremu učenicima, iskoristili su to da kritikuju gradonacelnika Leskovca. Samo budite malo i samokritični pa uporedite položaj dece i mladih u vreme kad ste vi bili vlast i imali sve a deca ništa, a danas je grad Leskovac na mnogo načina učinio položaj dece i mladih značajno povoljnijim.