Za zimsko održavanje ulica i čišćenje snega i leda 39 miliona dinara

Kolovoze i puteve u Leskovcu čističe AB Kop iz Vlasotinca, trotoare JKP Komunalac, a u Grdelici i Predejanu JKP Grdelica

Zimsko održavanje ulica, opštinskih i pojedinih nekategorisanih puteva na teritoriji grada Leskovca  počelo je 15. novembra i trajaće do 15.marta naredne godine, po potrebi i duže. Iz gradske kase izdvojeno je 30 miliona dinara, a posao je poveren Perici Joviću preduzetniku AB kop Vlasotince.

Zimsko održavanje odvijaće se po prioritetu delovanja, a planom i programom su definisana tri prioriteta, kao i po stepenu angažovanosti ljudstva i mehanizacije (postoje nulti, prvi, drugi, treći i četvrti stepen, četvrti proglašava gradski krizni štab).

Kako objašnjava Novica Nikolić, direktor JP “Urbanizam i izgradnja”, prvi stepen prioriteta obuhvata glavne saobraćajnice u Leskovcu izdvojene prema položaju, a značajne su za prilaze zdravstvenim ustanovama, obrazovanim i dečjim ustanovama, javnim preduzećima, javnim ustanovama i gradskoj upravi, prilaze preduzećima od značaja za snabdevanje stanovništva i funkciji javnog gradskog prevoza, prilaze grobljima itd.

Nulti stepen angažovanosti podrazumeva samo neprekidno dežurstva šefa smene

U prvom stepenu angažovanosti 1 kamion sa opremom i materijalom za posipanje interveniše po potrebi i nalogu.

U drugom stepenu angažovanosti intervenišu kamion putarac i 2 kamiona sa opremom.

U trećem stepenu angažovanosti izvršilac uključuje svu raspoloživu mehanizaciju pogodnu za primenu u datim uslovima.

Sve vreme je jedan buldožer na deonici Barje – Oruglica – Ravni Del

On navodi da AB kop Vlasotince, na osnovu proložene dokumentacije na konkursu, raspolaže sledećem mehanizacijom:  Kamion putarac nosivosti do 3 tone, 4 kamiona kipera od 10 do 15 tona nosivosti sa opremom , 2 buldožera, grejder, 2 univerzalne mašine (ICB), utovarnu lopatu I vučni voz.

Izvršilac ima punkt (lokaciju) na teritoriji naseljenog mesta Leskovac, na rastojanju manjim od 5 km od centra grada

U obavezi je da po sezoni nabavi 400 tona rinfuzne industrijske soli i 1200 tona kamenog agregata

Predmet održavanja su gradske ulice u dužini od oko 25 kilometara, prilazi do značajnih objekata i ustanova ukupne površine od oko 67 000 m², lokalni i pojedini nekategorisani putevi u dužini od oko 447 kilometara.

Zimsko održavanje podrazumeva uklanjanje snega i sprečavanje pojave poledice, radi obezbeđenja normalnog odvijanja saobraćaja na gradskim saobraćajnicama i lokalnim putevima.

ČIŠĆENJE SNEGA I LEDA

Međuutim, za čišćenje snega i leda sa površina javne namene, osim sa kolovoza puta u Leskovcu od 01.01.2018. do 31.12.2018. godine planirano je 6.000.000,00 dinara. Vršenje ove komunalne usluge povereno je JKP „Komunalac“ Leskovac, na osnovu odluke Skupštine grada Leskovca o osnivanju javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ Leskovac i na osnovu Odluke o izmeni i dopuni odluke o osnivanju javno komunalnog preduzeća „Komunalac“ Leskovac.

Za čišćenje snega i leda sa površina javne namene, osim sa kolovoza puta u Grdelici i Predejanu od 01.01.2018. do 31.12.2018. godine planirano je 3.000.000,00 dinara. Vršenje ove komunalne usluge povereno je JKP „Grdelica“ Grdelica, na osnovu odluke Skupštine grada Leskovca o osnivanju javnog komunalnog preduzeća „Grdelica“ iz Grdelice  i na osnovu Odluke o izmeni i dopuni odluke o osnivanju javno komunalnog preduzeća „Grdelica“ Grdelica.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

vaš komentar