Zaključen aneks ugovara sa Metroparking jugom (VIDEO)

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor Metroparking juga, koji se brine o stacionaranom saobraćaju u gradu, Stevan Ranković potpisali su treći po redu aneks ugovora koji predviđa da se 50 posto prihoda od prodatih parking karata sliva u gradsku kasu umesto dosadašnjih 20 posto.

Tako su Cvetanović i Ranković formalizovali nedavnu odluku Skupštine grada, a nakon jednogodišnjeg rada anketnog skupštinskog odbora koji je radio na poboljšanju osnovnog ugovora iz 2009. godine.

Cvetanović se potom osvrnuo na kritike opozicije koje su se prilikom usvajanja predloga, a i kasnije na stranačkim konferencijama, čule.

Trg i podzemna garža

Na pitanje Jugmedie kada će biti uklonjeno parkiralište u centru grada koje predstavlja ružnu sliku, gradonačelnik je kazao da će se na tom mestu praviti podzemna garaža ali, možda, za narednih 10 godina zbog ekonomske neisplativosti. „Ali kada se se sredi trg, siguran sam da će i vaše zadovoljstvo naših sugrađana biti mnogo veće“. Ispod tog trga je planirana podzemna graža. Na dodatno pitanje kada će se raditi trg, gradonačelnik je uputio na direktora JP „Urbanizam i izgradanja“, koji je trenutno odsutan

Što se tiče komentara pojedinih opozicionih odbornika da su pojedine odredbe ugovora, a posebno odredbe kojima je uređena obaveza korisnika komunalne usluge parkiranja da plati doplatnu kartu i pozivanja na presude Ustavnog suda, ističem da su isti neosnovani i da su činjenično i pravno neutemeljeni“, kazao je.

Objasnio je da je ocena ustavnog suda, na koju se poziva opozicija, bila zasnovana na odredbama tada važećeg zakona kojim se uređuje oblast komunalnih delatnosti i pružanja komunalnih usluga.

Međutim, kako je navedeni Zakon o komunalnim delatnostima prestao da važi stupanjem na snagu novog Zakona o komunalnim delatnostima iz 2011. godine, ova vrsta usluge regulisana je odredbom člana 25.stav3 ovog zakona“.

 

Parking nalog, odnosno, doplatna karta kao posebna cena za korišćenje komunalne usluge predviđena je, dodao je, upravo za slučajeve kada se komunalna usluga javnog parkiranja koristi na način koji je suprotan sa propisima kojima se uređeuje ta komunalna delatnost.

Metroparking je ispunio sve obaveze iz ugovora, ali nije grad koji je obećao 2.500 parking mesta, a obezbeđeno je oko 650 (Cvetanović)

Cvetanović je pdsetio da ovim aneksom građani dobijaju niz drugih pogodnosti. Između ostalog, vlasnik vozila će platiti 30 posto manju cenu „usluge“ „pauka“ ukoliko je prvi put napravio prekršaj, korisnik parkirališta će plaćai polovinu iznosa za parking nalog ako  je prvi put napravio prekršaj u toku jedne godine, a aneks omogućava i dodatnih 5 minuta korsniku parkin prostora da ukloni svoje vozilo.

Aneksom su takođe precizno definisane investicije usmerene na povećanju broja parking mesta i regulisanje problema stacionarnog saobraćaja“, dodao je Cvetanović.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

7 komentara

  • Ne priznajem te za gradonačelnika ako u kasu ne ide 90%. 10% je dovoljna zarada za svaku privatnu firmu koja se dočepala monopolizma. Sve ostalo je zamazivanje očiju naroda. Ne, ti ne brineš o sugrađanima i nisi moj gradoNAČELNIK. Brineš samo o svojim ljudima. Kraj programa.

    • Radnik III smene, kao što je naglašeno reč je o ugovoru iz 2009. godine, ugovor je zaključen za vreme Vlasti DS-a, ugovori mogu sadržati ograničavajuće odredbe i teško ih je menjati bez volje i saglasnosti druge ugovorne strane… Svakom je jasno ko je pratio sednice Skupštine koliki je napor Gradonačelnik uložio, javno potencirao problem kako bi uticao na drugu ugovornu stanu i poboljšavao poziciju Grada svakim aneksom. Moramo se složiti da je 50% mnogo bolje od početnih 10%, a poboljšao je i druge odredbe što je jasno svima koji žele da realno posmatraju dešavanja. Radnik III smene, ne raspolažete svim informacijama…

  • Jos jedna farsa pred izbore

  • JUGMEDIA je danas opoziciono nastrojena, ne daje mesto argumentovanim komentarima koji dokazuju istinu.
    Cenzurom trebate isključivati one komentare koji su neprimereni, napisani sa namerom da lično uvrede nekog…

  • Kakva doplatna karta? Gde to piše? U kom članu Zakona o obligacionim odnosima (jer se ovde jedino taj zakon primenjuje)? To je isto kao kaad bi u marketu pokušao da ukradeš Coca-colu, oni te uhvate i teraju te da platiš doplatu za tu Coca-colu u visini od cca 4.000 dinara! Kao doplatu za neplaćenu flašu! Ali, dobro… Kako je ovo nenormalna država (gde se policija vozi u privatnom vozilu – pauku i za njih naplaćuje parking), sve je i dalje nenormalno!

vaš komentar