Zavejana sela i podno Suve planine

GADŽIN HAN – Predsednik opštine Gadžin Han Saša Đorđević izjavio je da je zatražio pomoć od Vlade Srbije kako bi se što pre odblokirala desetak sela u podnožju Suve planine. Đorđević je naveo da već dvadesetak dana dnevno za gorivo potroše 100 hiljada dinara na račišćavanju snega i da su iscrpli sve svoje mogućnosti. Pitanje je dana kada će opštini zbog dugovanja NIS uskratiti isporuku goriva.

Sneg, koji u ove krajeve nije pao u toj količini  još od sredine osamdesetih godina prošlog veka, zadaje puno nevolja opštinskom rukovodstvu i preduzeću Direkcija za izgradnju čiji radnici i mehanizacija danonoćno rade na rasčišćavanju snega.

„Treba nam dva do tri dana da očistimo sneg do zavejanih sela koja se protežu u nekoliko putnih pravaca a onda stignu nove padavine koje obesmisle naše angažovanje, izjavio je Đorđević koji se sa zimskim problemima suočava od Božića ali je pomoć zatražio tek kada su iscrpli sopstvene mogućnosti.

U selima Miljkovac, Jabučje, Ličje, Gare, Gornji Dušnik, Duga Poljana, Ćelije, Mali Krčimir,…zavejano je oko hiljadu stanovnika. Prema rečima Dejana Ignjatovića, direktora Direkcije za izgradnju i rukovodioca zimskog održavanja svi imaju struju i u kontaktu su putem mobilnih telefona.

„Potrebno je po dva, tri sata da bi se probio kilometar puta jer led utežava rad mehanizacije na usponima. Imamo tri vozila a ovih dana osposobićemo još jedno, kazao je Ignjatović.

(kraj)